ГЕРБ ще промени законодателството в частта за избора на главния

...
ГЕРБ ще промени законодателството в частта за избора на главния
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Радев подведе избирателите, агитира в изборния ден за опонентите

ГЕРБ ще промени законодателството в частта за избора на основния прокурор. Тя е планувана в Закона за правосъдната власт, както и в Конституцията. Промяната ще отстрани опцията министър на правораздаването да номинира собствен претендент. Управляващите ще внесат поправките незабавно след изборите, анонсира водачът на ГЕРБ и министър председател Бойко Борисов.

Премиерът упрекна президента, че е провел предизборна пропаганда в изборния ден с коментара по негов адрес като партиен водач на ГЕРБ по отношение на избора на основен прокурор.
Борисов разгласи, че незабавно след изборите ръководещите ще трансформират закона, тъй че правосъдният министър да няма право да издига номинации за обвинител номер едно отсега нататък, с цел да не упрекват, че на поста се слага партиен претендент. " ГЕРБ няма да номинира партиен претендент, това е двуличие ", отсече Борисов. И изясни, че в случай че Данаил Кирилов бе номинирал претендент за основен прокурор, " и в случай че ГЕРБ беше избрал основния прокурор, щяхме ли да му имаме доверие ", попита риторично водачът на ръководещата партия.

Премиерът установи, че президентът е направил нарушаване в изборния ден, като си е разрешил да пропагандира за съперниците на ГЕРБ.

" Когато приказваш за водача на една партия, демонстрира, че не си равноотдалечен. А когато приказваш и лъжи по този метод подвеждаш и гласоподавателя - второ нарушаване ", издразни се Борисов по адрес на Румен Радев, който по-рано през днешния ден укори ГЕРБ, че техният министър не е номинирал претендент за основен прокурор. " Агитират, пропагандират, след това викат господство на закона - абе, чакай, бе, стой се! ", разяснява Борисов на потегляне. Радев подведе гласоподавателите в изборния ден, агитирайки в изборния ден за нашите съперници, и трансферира, доста фино, йезуитско към премиера в изборния ден ", недоволства Борисов. Премиерът гласоподава обичайно в учебното заведение в Банкя, придружаван от депутата от ГЕРБ Красимир Велчев.-->

" Завист се споделя думата ", заключи той и продължи да подлага на критика президента, че след дългото неявяване от страната, се е откъснал от действителността. " Въобще не желая да мисля какво е в неговата глава, дълги пътувания, откъсва се от ежедневните неща... "
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР