ГЕРБ ще предложи промени в Конституцията, за да отпадне давността

...
ГЕРБ ще предложи промени в Конституцията, за да отпадне давността
Коментари Харесай

ГЕРБ ще променя Конституцията, иска да отпадне давността на престъпления при приватизацията

ГЕРБ ще предложи промени в Конституцията, с цел да отпадне отминалостта на закононарушения при приватизацията. Това заяви на конференция ръководителят на Комисията по правни въпроси в Народното събрание Данаил Кирилов от ГЕРБ.
 
В член 31 ще бъде основана нова алинея 8, която споделя, че не се погасява по отминалост наказателно гонене и осъществяването на наказването за тежки закононарушения, осъществени при или във връзка на приватизацията в интервала 1992-2017 година , обясни той.

Крайният период е закрепен на тази година, тъй като все още има към 20 нераздържавени държавни търговски сдружения и те са в забранителния лист. Няма да бъде създаван специфичен орган, отвън тези в Конституцията - съд и прокуратура, обясни Кирилов и акцентира, че не става въпрос за повреждане на приватизационни контракти , а за санкции на отговорните за неизгодни покупко-продажби лица.
 
Юридическият екип на ръководещите е обмислял пет разновидността, свързани с отминалостта на закононарушенията при приватизацията като измежду тях са били и ремонти в Наказателен кодекс. В последна сметка измененията в Конституцията са най-правилното решение по думите на Кирилов и най-хубавият метод да се види по какъв начин е била разпределена голямо държавно и общинско имущество за упоменатия интервал.
 
ГЕРБ към този момент имали поддръжката на Обединените патриотите, на Движение за права и свободи, а " Воля " нееднократно е заявявала поддръжка за сходни стъпки, заключи ръководителят на правната комисия. За да бъде импортирано предлагането в Народното събрание, са нужни 60 подписа, а с цел да мине в пленарна зала - 180 гласа.
 
ГЕРБ ще търси допустимо най-широка поддръжка, в това число и от Българска социалистическа партия. Очакваме и " златният пръст " на Корнелия Нинова да се подпише, разяснява Десислава Атанасова . " Парадоксално ще е, когато Българска социалистическа партия се пробва да се пребори с паралелната страна , дали ще се пребори със съвестта на Корнелия Нинова и ще се подпише ", добави още тя.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР