ГЕРБ ще предложи правителство, заяви Деница Сачева в предаването Лице

...
ГЕРБ ще предложи правителство, заяви Деница Сачева в предаването Лице
Коментари Харесай

Деница Сачева: Ще предложим правителство, името на премиера не е известно

ГЕРБ ще предложи държавно управление, съобщи Деница Сачева в предаването " Лице в лице ".

" Ще предложим обикновено държавно управление, за което ще потърсим поддръжка от парламентарно показаните партии и надлежно, в случай че не получим такава – ще върнем мандата. В партия ГЕРБ има задоволително персони, които биха могли да заемат министерски позиции ", означи тя.

За името на премиера тя беше безапелационна, че то не е известно на този стадий. Деница Сачева напомни, че Бойко Борисов не еднократно е декларирал в свои политически изказвания, че е подготвен да се отдръпна и да остане единствено водач на партията.

Деница Сачева означи още, че Движение за права и свободи са били сериозна съпротива в границите на предизборната акция и съобщи, че с тях не се водят никакви договаряния.

" Искаме да дадем знак, че не сме деструктивна политическа мощ. Време е всички, които даваха политически поръчки на изборите, в този момент да стартират тяхната реализация и да покажат на процедура какво биха могли да създадат ", означи тя.

Страната има потребност от устойчиво ръководство, считаме че концепцията за нови парламентарни избори по-скоро ще вкара страната в безпорядък, съобщи още Деница Сачева.

" Очакват ни съществени решения, които би трябвало да бъдат взети – до 30 април би трябвало да бъде предаден проектът за резистентност и развиване в Европейската комисия, би трябвало актуализация на бюджета, изключителната епидемиологична конюнктура завършва на 30 април, идващото държавно управление би трябвало да вземе решение ще отваря ли, ще затваря ли и по какъв начин ще продължат ограниченията ", изясни тя.

Ако сме уверени в стабилността на ново ръководство, ще бъдат излъчени 10 депутата, които да го поддържат, удостовери Сачева концепцията на премиера и водач на ГЕРБ Бойко Борисов.

" Коалицията срещу ГЕРБ, която се оформя, е по-скоро коалиция, която търси метод да вкара страната в безпорядък, не инцидентно не се поема отговорност към този момент няколко дни ", означи тя. Според нея не се разяснява това, което би трябвало да бъде направено.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР