ГЕРБ ще предложат Илияна Иванова за освободения от Мария Габриел

...
ГЕРБ ще предложат Илияна Иванова за освободения от Мария Габриел
Коментари Харесай

ГЕРБ предлага Илияна Иванова за еврокомисар

ГЕРБ ще предложат Илияна Иванова за освободения от Мария Габриел пост на български еврокомисар. Решението е взето след среща на Изпълнителната комисия и парламентарната група, съобщи водачът на партията Бойко Борисов в коридорите на Народното събрание.
Прочетете още
Той изясни, че Иванова е член на Европейската счете палата. „ Тя е доста познато лице в Брюксел, способена е ”, съобщи Борисов.

Коя е Илияна Иванова?

Илиана Найденова Иванова е български политик и икономист, член на Европейската счете палата.

Илиана Иванова е родена в Стара Загора. Завършва ГПЧЕ " Ромен Ролан " в родния си град, където учи френски и британски език. През 1998 година се дипломира с бакалавърска степен по интернационалните стопански връзки от Икономическия университет във Варна. През 2004 година пази магистърската си дисертация по интернационалните финанси в Thunderbird school of Global Management, Аризона.

Придобива разнообразна експертиза по време на работа си в американски финансови и банкови институции. Преди това работи като координатор по интернационалните финансови институции в Министерство на земеделието и храните на Република България.

Илиана Иванова е евродепутат в Европейския парламент от 2009 година до 2012 година По време на нейния мандат в Европейския парламент тя е заместник-председател на комисията по бюджетен надзор, заместник-председател на специфичната комисия по икономическа, финансова и обществена рецесия, заместник-председател на делегацията на Европейския парламент за връзки с Китай, член на комисията по вътрешен пазар и отбрана на потребителите, заместник-член на Комисията за стопански и парични въпроси.

От 1 януари 2013 година е член на Европейската счете палата. На 21 септември 2016 година е определена за декан на одитен състав II, отговарящ за одита в областта на структурните политики, превоза и енергетиката. През септември 2018 година е определена за втори мандат декан на одитен състав II.

Говори български, британски, френски, немски и съветски език.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР