ГЕРБ ще изпрати писмо с покана за консултации до Демократична

...
ГЕРБ ще изпрати писмо с покана за консултации до Демократична
Коментари Харесай

ГЕРБ кани “Демократична България за консултации

ГЕРБ ще изпрати писмо с покана за съвещания до " Демократична България " още през днешния ден, съобщи министър председателят в оставка и водач на партията Бойко Борисов, минути откакто беше изписан от болница. Утре такава покана ще бъде изпратена и до " ИТН ". Ако кабинет не бъде образуван, ГЕРБ са подготвени да поддържат държавно управление на новото болшинство, по думите му.

Писмо с покана за съвещания ГЕРБ изпраща още през днешния ден на " Демократична България ", съобщи Борисов, и попита какво е общото сред " Демократична България " и " ИТН ".

" Партията на Иван Костов днеска абсолютно поддържат партията на Слави Трифонов. А не най-голямата дясна европейска приета партия от всички. До през вчерашния ден те бяха чалгари за тях. Нали те са умните и красивите. И внезапно отиваме абсолютно, само че да са те - да не са ГЕРБ. Ние това желаеме да се запомни за историята ", съобщи Бойко Борисов.

Напомни, че ГЕРБ сами внасят точка за Комисия, която да проверява случая Росенец.

" И както видяха, нали блафират с Росенец. На срещу ето ние поддържаме за Росенец. и внасяме. Аз към този момент на Слави Трифонов на мястото доста щях да се тревожа, тъй като в случай че е ти слагат никакви условия, това значи, че ти готвят капан. Аз съм им събрал попарата на Христо Иванов ", сподели Бойко Борисов.

Утре преговорният екип с ИТН ще бъде от Даниел Митов, Любен Дилов-син и Калин Вельов. Обясни и взаимоотношенията си със Слави Трифонов.

" Той реши да прави партия, аз още не съм решил да върша шоу. - Какво ще вършиме, в случай че не Ви поддържат? - Ако не ни поддържат, през днешния ден с едните, на следващия ден с другите и следобед ще върнем мандата или в петък заран най-късно ", съобщи Бойко Борисов, министър-председател в оставка и водач на ГЕРБ.

На въпроса подготвен ли е да поддържа държавно управление на малцинството или ще върви на нови избори, съобщи:

" Ако не поемат със 165 депутата ръководството, ей това са страхливците, това са бъзльовците, това са безотговорниците. Ако не поемат да влачат каруцата ", сподели Бойко Борисов.

След като такова брутално болшинство има сега, 165 души, и за всички постове изрично дружно, монолитно гласоподаваха - някъде са се провели диалози.

Не е ясно дали ще поддържа държавно управление на малцинството на новите партии.

" Няма по-лошо от непоискано положително да направиш на някого. Както аз след всички обиди, които изтърпях, ще пратя преговорни екипи. Ако някой желае да ги поддържаме, ще изпрати по-късно при нас и аз ще се отнеса доста отговорно и тогава с изключение на Дани Митов, и аз ще отида на договарянията ", съобщи Бойко Борисов.

Отговори на Корнелия Нинова, че не е оказвал напън върху Станишев да я махне.

" А бе я да си гледат работата в Народното събрание. Кой го е споделил? Тя, Нинова споделила през вчерашния ден, че аз подмолно със Станишев съм я сменил, аз за нея мра да стои ", сподели Бойко Борисов.

Ако има служебно държавно управление на президента, Борисов съобщи, че ще влезе в политическата борба.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР