ГЕРБ се надяват да се върнат на власт, след като

...
ГЕРБ се надяват да се върнат на власт, след като
Коментари Харесай

Биков: Децата на Борисов не го предават от 2007 година насам, а на ПП и Радев за няколко месеца

ГЕРБ се надяват да се върнат на власт, откакто съборят правителствот с общи старания с Движение за права и свободи, Възраждане и Има Такъв Народ.

" Имахме вътрешно чувство, че е добре държавното управление да покаже какво може и да стигне до естествения си разпад. Но чакахме това да се случи по-късно. Става въпрос за хора, които са необразовани политически. Затова и изходът беше явен ".

Това сподели пред БНР депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

И акцентира, че БСП и " Демократична България " са жертва на протичащото се сега:

" Те ще си понесат вредите – едните, тъй като мълчат, а другите, тъй като приказват. Кирил Петков не можа да построи реалистична структура на управлението. Конструира се сложно управление на базата на обещанията и на моментните размишления на Кирил Петков в мола. Не се намерения по какъв начин ще се вземат решенията в обединението ".

По думите му има един политически брокер, който движи нещата, " и това е Радостин Василев ".

" Той е явният човек, който събира гласове от Има Такъв Народ. Брокерите започнаха да стават съществени фигури в управлението. Това ще докара до срив на доверието ".

Дори и да се намерят задоволително хора, които да гласоподават против вота на съмнение, съгласно Биков след това ще настъпи още по-тежка политическа рецесия.

" Щетите, които тези хора ще нанесат на страната, няма да знаем какво да вършим след тях. Ще провалят Плана за възобновяване. Ще доведат нещата до тотална невъзможност. Ще се ескалира напрежението по улиците. Сегашното управление е основано единствено на това кой кого харесва като човек и кой кого не харесва. Такава беше концепцията – Борисов. Управлението беше структурирано около Борисов и по тази причина се разпада. Единственият мотив на това управление е Бойко Борисов ".

В предаването " Политически НЕкоректно " той добави, че правителството е едва и безпомощно пред предизвикателствата и дава основателни тези на по-антизападно настроените да кажат – това ви е Западът.

" И Политическа партия и Демократична България споделят, че надали не те са единственият поръчител за европейския път на България. Ако те са единственият поръчител, тежко ни. Тези хора не могат да устоят шест месеца в управлението, какво остава да пазят българския път ".

По думите му, докато вървят обвинявания, че едни са фашисти, а други - мафиоти,  " ще докараме страната до цялостна обърканост, до каквато към този момент съвсем сме стигнали ".

" По време на митинга през седмицата в Народното събрание имаше хора, които ходеха да демонстрират на тези извън кой народен представител от кое място ще излезе. Това бяха хора от Политическа партия. Но те не си дават сметка какво вършат ".

Тома Биков не бе подкрепил държавно управление с мандат на Политическа партия в границите на този парламент.

" Не мисля, че е правилно с нашия мандат да бъде формирано държавно управление в този парламент, в случай че сме втора политическа мощ. Нуждаем се от легитимно управление... Основната роля и отговори би трябвало да дойдат от президентската институция. Щом се е стигнало до там Борисов и Радев да приказват едно и също, може би това, което споделят, да е явно, а не да е отново плод на мафията. Как може децата на Борисов да не го предават от 2007-2009 година до момента, а Политическа партия и Радев да стигнат до това състояние за месеци ".

Според депутата е по-добре да се отиде оптимално бързо на избори.

В плана на френското председателство за преговорна рамка сред Република Северна Македония и Европейския съюз има доста неясноти, съобщи той.

" Явно се извършва някакъв проект. Изключително доста си отслабихме позицията с тези две външни политики, с поемането на задължения, които Кирил Петков не може да извърши ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР