ГЕРБ-СДС ще води последователно разговори с останалите парламентарни групи, обяви

...
ГЕРБ-СДС ще води последователно разговори с останалите парламентарни групи, обяви
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС започва разговори с останалите парламентарни групи за управление

ГЕРБ-СДС ще води поредно диалози с останалите парламентарни групи, разгласи ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова, откакто през последните седмици разговаряха с " Продължаваме промяната-Демократична България " (ПП-ДБ), съобщи Българска телеграфна агенция.

В 11:00 часа през днешния ден е срещата с Движение за права и свободи, в 13:00 часа - с „ Българска социалистическа партия за България “, в 15:00 часа - с „ ИТН “ ,

а в петък в 11:00 часа е диалогът с „ Възраждане “, заяви тя на конференция през вчерашния ден в Народното събрание. Председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС уточни, че персонално е поканила всички сътрудници и те са удостоверили, че ще участват. Тя добави, че след експертните диалози следват лидерски диалози. 

" Загубихме задоволително време, което можеше да бъде отдадено, в това число и на законодателна активност ,

с цел да ги обучим по какъв начин се написа управническа стратегия и не в екселска таблица. Идва време за съществени диалози за България ", съобщи ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС за диалозите с ПП-ДБ. 

Заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев сподели ,

че диалозите с останалите парламентарни групи ще имат начална точка програмата, с която ГЕРБ са се явявали на последните два избора с всички актуализации и анекси към нея. 

Преди два дни при представянето на проектокабинета претендентът за министър председател на ПП-ДБ Николай Денков беше безапелационен ,

че по състава на Министерския съвет, който обединяването би предложило, в случай че се стигне до втори мандат, няма да бъдат водени договаряния с ГЕРБ-СДС.

Вчера водачът на ГЕРБ Бойко Борисов разяснява, че повече тематиката за присъединяване на ГЕРБ в кабинет на „ Продължаваме промяната-Демократична България “ няма да се повдига .

Разбрахме ги, не желаят, поради ината им ще отидем на избори без бюджет. Това ще е крайният резултат, предизвести Борисов. Той заприказва за вид „ кабинет на персони “ най-много за шест месеца. На диалозите с останалите парламентарно показани сили ще се разиска опцията персони, показани от другите групи, да влязат в този кабинет. 

От своя страна съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Асен Василев сподели, че всичко, което от ГЕРБ-СДС са поискали от тях ,

са го създали. „ Видяха плана на кабинет, имат цялостната информация, с цел да вземат виновните решения за страната “, добави той. 

От „ Възраждане “, Движение за права и свободи, „ Българска социалистическа партия за България “ и „ ИТН “ обявиха подготвеност за диалози, в случай че получат покана.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР