ГЕРБ-СДС ще подкрепи предложенията на финансовия министър Асен Василев за

...
ГЕРБ-СДС ще подкрепи предложенията на финансовия министър Асен Василев за
Коментари Харесай

Бойко Борисов намекна за оставка на здравния министър и заяви, че ГЕРБ-СДС ще подкрепят Асен Василев за бюджета

ГЕРБ-СДС ще поддържа предложенията на финансовия министър Асен Василев за бюджета и за измененията в данъчните закони. Това разгласи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов. Договореността е била реализирана през вчерашния ден, посочи той и отхвърли от партията му да са възнамерявали да бойкотират съвещания на Народното събрание отвън разискването на измененията в Конституцията, оповестява БНР.

" Дойде Асен Василев през вчерашния ден, направихме корекциите, които искахме, през днешния ден ще гласуваме данъчните закони. Това, което му дадох обещание е 15% от увеличение  по европейска инструкция да го подкрепим макар съпротивата на част от нашите депутати ", сподели Борисов. 

Той прикани ПП-ДБ да поддържат предлагането им за преустановяване на дерогацията за съветски нефт от 1 януари следващата година: " Аз мисля, че би трябвало още веднъж стъпим на това, което сподели Европейската комисия – колкото може най-скоро. И никога Политическа партия и Демократична България, двете партии, не трябва да се тормозят, в случай че тя влезе незабавно. Гарантирам, че ако влезе незабавно, ГЕРБ няма да мръдне от позицията си. Ако мръдне, давам оставка от партията ". 

Лидерът на ГЕРБ предложи шефът на „ Пирогов “ да бъде изслушан в Здравна комисия, с цел да може всички парламентарни групи да зададат своите въпроси и да схванат обстановката. Той се причисли към апелите за оставка на здравния министър. Христо Хинов е здравен министър на „ Продължаваме Промяната – Демократична България ”. В никакъв случай не е наш, разяснява Бойко Борисов. 

На въпрос по какъв начин да се излезе от обстановката около незабавната болница, Борисов разясни, че рецептата била дадена от финансовия министър. Вчера Асен Василев разяснява, че „ в случай че един министър не може да си обезпечи поддръжка за политиката, която организира, най-правилното за него е да си подаде оставката ”.

Инфо: БНР, Нова телевизия

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР