ГЕРБ/СДС ще оттеглят подкрепата си за вятърните перки в морето.

...
ГЕРБ/СДС ще оттеглят подкрепата си за вятърните перки в морето.
Коментари Харесай

ГЕРБ се отметна от вятърните перки в морето

ГЕРБ/СДС ще отдръпват поддръжката си за вятърните перки в морето . Вече новата позиция изрече водачът на партията Бойко Борисов на среща с рибарския и туристически бранш във Варна.

Като мотив от ГЕРБ/СДС към този момент ще имат, че текстовете първо е трябвало да минат през публично разискване . Когато вдигнахте звук, аз си мислех, че този закон е минал на публично разискване ", изясни водачът на ГЕРБ и даде обещание към този момент депутати му да бъдат срещу.

Както Борисов изясни, в случай че " Възраждане " не поддържат законопроекта на второ четене, той няма да мине. Аз давам отговор за 69 депутата, които няма да поддържат това, отсече Борисов

" Ние постоянно сме били партия, за която зелените, чистите сили постоянно са били водещи ", увери още Борисов и уточни като образец, че слънчевите паркове може да се построяват единствено на неплодородна земя от 7-ма категория нагоре.
 Слънце или вятър? И лобизъм ли ще забие перките в морето
Слънце или вятър? И лобизъм ли ще забие перките в морето

С перки в морето нямало да има туризъм

Законопроектът, който бе импортиран от ПП-ДБ, ГЕРБ и Движение за права и свободи и , планува зони в морето да се дават на концесия за създаване на вятърни централи за 30 години. Според вносителите се чакат вложения от най-малко 2,3 милиарда евро до 2035 година и още спомагателни 4,5 милиарда до 2040 година Проучване сочело, че конфигурираната мощ на вятърни паркове в морето към 2035 година можела да стигне 1,5 гигавата и да се удвои до 2040 година За съпоставяне мощността на двата блока в АЕЦ " Козлодуй " е 2 гигавата. Досега в Черно море няма построени вятърни централи.
 Перките щели да изгонят и рибите, и туристите
Перките щели да изгонят и рибите, и туристите

Туристическият и риболовен бранш са подготвени даже да излязат на митинг

Припомняме, че единствено преди два дни Общинският съвет на Варна се разгласи срещу построяването на ветрогенератори в Черно море.  Оттеглянето на законопроекта за силата от възобновими източници в морските пространства беше първият прегледан въпрос.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР