ГЕРБ-СДС се отказва от вече договореното с Продължаваме промяната-Демократична България

...
ГЕРБ-СДС се отказва от вече договореното с Продължаваме промяната-Демократична България
Коментари Харесай

ГЕРБ отписа споразумението с ПП-ДБ, иска ново начало за кабинет

ГЕРБ-СДС се отхвърля от към този момент контрактуваното с " Продължаваме промяната-Демократична България " (ПП-ДБ) по отношение на съставянето на държавно управление с втория мандат. Мария Габриел сложи условия пред обединението и изиска тя да " премисли " формата, състава, личностите, модела, правилата и доверието за бъдещия кабинет.

" Разговорите не са в ледена ера. Няма обаче и слънчеви лъчи, които да разтопят ледовете ", счита представителката на ГЕРБ.

Тя аргументира решението на партията с това, че разочарованието в обществото било голямо, както и недоверието на ГЕРБ към ПП-ДБ. Габриел засяга абсурда към публикувания запис от Националния съвет на " Продължаваме промяната ", който докара до " замразяването " на договарянията за кабинет. По думите ѝ те могат да бъдат " размразени " едвам откакто обединяването премисли всичко изброено.

Депутатът Томислав Дончев реши да даде " другарски съвет " на мандатоносителите като ги прикани да сменят метода, тъй като " по този начин няма по какъв начин да стане ".

" Ако желаете вземете образец от нас. Направихме всички вероятни и всички невъзможни взаимни отстъпки. Няма да е с първия, ще е с втория (мандат). Няма да я с ярки политически фигури - добре. Направете компромис. Не може с 15% от народните представители да получите цялата власт. Не може, не е почтено, не е европейско, не е демократично ", съобщи той.

Очаквайте детайлности!
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР