ГЕРБ-СДС са поискали повече от един министерски пост при преговорите

...
ГЕРБ-СДС са поискали повече от един министерски пост при преговорите
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС са поискали повече от един министерски пост

ГЕРБ-СДС са поискали повече от един министерски пост при договарянията за държавно управление с „ Продължаваме Промяната ”. Това заяви Николай Денков.

Преговорите сред първите две политически сили не престават към този момент няколко дни при закрити врата. Във фокуса продължава  да е министерският състав.  Днес главният договарящ от страната на „ Продължаваме Промяната ” Николай Денков заяви, че от ГЕРБ са поискали повече от едно министерски кресла. Засега единственото име, за което е реализирано единодушие, е това на Мария Габриел, която първите 9 месеца, с изключение на вицепремиер, ще е и министър на външните работи.

По неофициална информация от партията на Бойко Борисов желаят общо три министерства, измежду тях на вътрешните работи и на правораздаването. Заради уточняването на министерските постове, първите две политически сили още не са подготвени с окончателния лист. Денков не сподели кои имена оферират от ГЕРБ с изключение на сигурния пост на Мария Габриел. „ Разбира се, че има предпочитание, само че ние имаме избрани правила. Разбрали сме се, че този лист ще бъде излъчен от нас. След това, в случай че има промени, както стана дума, би трябвало да бъдат одобрени от двете страни ”, уточни той, представен от Нова.

От партията на Бойко Борисов през днешния ден отхвърлиха коментар, като обявиха, че договарянията се водят от Мария Габриел.

И до момента в който още не е изрично ясно какъв брой министри ще има от квотата на ГЕРБ, то „ Демократична България ” евентуално няма да има свои представители в състава на кабинета. Окончателното си решение за поддръжка от Демократична България ще вземат едвам откакто видят имената.

Снимка: БГНЕС
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР