ГЕРБ-СДС са готови с кабинета, който ще предложат. Проектоминистрите са

...
ГЕРБ-СДС са готови с кабинета, който ще предложат. Проектоминистрите са
Коментари Харесай

БОМБА! Румен Христов категоричен: ГЕРБ-СДС сме готови с кабинета! Коалицията има няколко варианта

ГЕРБ-СДС са подготвени с кабинета, който ще предложат. Проектоминистрите са ясни, заяви водачът на Съюз на демократичните сили Румен Христов в изявление за бТВ. Коалицията има даже няколко разновидността. И в нито един от тях на участва името на Бойко Борисов, разгласи Христов. Той обаче отхвърли да назове кандидат-министри, с цел да не минира договарянията за държавно управление.

„ Готвим се доста съществено за съставянето на държавно управление като първа политическа мощ. Осъзнаваме отговорността си. Знаем, че в случай че се стигне до държавно управление на малцинството, тази тежка зима ще ни донесе негативи “, разяснява Христов. Той добави, че кабинет на малцинството доста мъчно може да се случи.

Съставянето на държавно управление с евроатлантическо болшинство е единственият вероятен излаз от политическата рецесия, сподели депутатът от ГЕРБ-СДС. Според него сходен кабинет може да има даже и конституционно болшинство от 160 гласа.

Като сътрудници за подобен кабинет Христов уточни Движение за права и свободи, само че най-хубавият вид за ГЕРБ за коалиция бил с „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “. Двете обединения обаче оповестиха, че няма да поддържат държавно управление с мандата на ГЕРБ.

„ Имахме първи кръг от диалози, с цел да забележим кое ни сближава и кое ни отдалечава. Винаги е добре да се договаря “, сподели Христов.

„ Не съм оптимист за държавно управление, само че не знам какво ще спечелим, в случай че пратим гласоподавателите на изправителен. При третия мандат няма обичаи в България да се прави кабинет. Евроатлантическите обединения против войната в Украйна имат конституционно болшинство. Нашият зов за болшинство е към тях. Среща на водачите може да има, когато се изяснят нещата. Можем да създадем взаимни отстъпки, само че не непременно “, сподели още Христов.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР