ГЕРБ-СДС рязко дръпна напред в предизборнате нагласи и вече води

...
ГЕРБ-СДС рязко дръпна напред в предизборнате нагласи и вече води
Коментари Харесай

„Сова Харис“: ГЕРБ-СДС рязко дръпна напред с 28,8%, ПП - 18,8, БСП е трета с 12,7%

ГЕРБ-СДС внезапно дръпна напред в предизборнате настройки и към този момент води с цели 10% пред втората политическа мощ Политическа партия, която необратимо се срутва. Българска социалистическа партия резервира третото място, следвана от " Възраждане ".

Осем партии биха влезнали в Народното събрание, в случай че изборите бяха през днешния ден.

Това сочи изследване на „ Сова Харис “ по поръчка на „ Пик броудкастинг “.

 

Изследването е представително за пълнолетното население на страната. Проведено е в интервала 6-12 септември измежду 835 български жители, по метода стандартизираното „ лице в лице “ изявление в дома на респондента. Максимална неточност за 50% условен дял при 95% гаранционна възможност: 3,4%. 1% от извадката подхожда на 66 324.

 

ГЕРБ-СДС биха получили поддръжката на 28,8% от респондентите, а „ Продължаваме Промяната “ (ПП) – на 18,8%. Трета политическа групировка е „ Българска социалистическа партия за България “ с 12,7%, следвана от „ Възраждане “ с 10,4% поддръжка. Останалите четири политически обединения, които минават четирипроцентовата преграда, са Движение за права и свободи – с 8,7%, „ Демократична България “ – с 5,7%, „ ИТН “ – с 5,1% и „ Български напредък “ – с 4,8%.

 

Проучването демонстрира, че 46,6% от хората са сигурни, че ще гласоподават, а 16,1% - имат съмнения. Категорично декларират, че няма да гласоподават 17,9% от хората.

 

Малко над 59% от респондентите смятат, че парламентарните избори ще доведат до излъчването на устойчиво ръководство, което ще преведе страната през рецесия, а 16,4% споделят противоположното мнение.

 

Президентът Румен Радев е посочен за „ водещ политик “ от 44,9% от респондентите. На второ място се подрежда водачът на ГЕРБ Бойко Борисов с 37,5%, следван от съпредседателя на „ Продължаваме Промяната “ Кирил Петков с 33,2%. Председателят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова е посочена за „ водещ политик “ от 21,3%, а другият съпредседател на „ Продължаваме Промяната “ - Асен Василев – от 15,4 на 100.

 

Лидерът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов получава утвърждението на 11,3%, съпредседателят на „ Демократична България “ Христо Иванов – от 10,7%, водачът на „ Български напредък “ Стефан Янев – от 8,1%, а на „ ИТН “ Слави Трифонов – от 6,5%. С еднакъв % поддръжка са водачът на „ Изправи се, България “ Мая Манолова и ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ – с 4,8%.

 

Вицепрезидентът Илияна Йотова е считана за „ водещ политик “ от 3,8% от респондентите. Томислав Дончев от ГЕРБ получава 3%. Служебният министър-председател Гълъб Донев е одобряван от 2,0 % от запитаните. Другият съпредседател на „ Демократична България “ Атанас Атанасов е одобряван от 1,9% от респондентите, а Никола Минчев от Политическа партия – от 1,4%.

 

Според 51,9% от интервюираните служебното държавно управление би трябвало да направи старания да възобнови контракта с " Газпром " за застраховане по-ниска цена на газа. 23,7% са на противоположното мнение.

64% не желаят България да се причисли към апела за възбрана на издаване на визи за съветски жители, 17,2% са " За ".

Категорично болшинство от 74% се афишира срещу износа на оръжие за Украйна, едвам 10,8% са " За ".

Огромното болшинство от българите - 78,9%, се афишира за неотложно преустановяване на бойните дейности и започване на договаряния за решение на спора в Украйна.

 

Пълното проучване може да бъде видяно . 

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР