ГЕРБ-СДС регистрира в Централната избирателна комисия за предстоящите избори за

...
ГЕРБ-СДС регистрира в Централната избирателна комисия за предстоящите избори за
Коментари Харесай

Мария Габриел не e в листата на ГЕРБ за евровота, а Ицо Хазарта е шести в списъка на ПП-ДБ

ГЕРБ-СДС записва в Централната изборна комисия за идните избори за Европейски парламент. Водач е някогашният ръководител на 49-то Народно заседание Росен Желязков.

Останалите места в листата заемат евродепутатите, както следва: Андрей Ковачев, Андрей Новаков, Емил Радев, Ева Майдел. Асим Адемов заема седмото място в листата.

На шесто място е основният секретар на Съюз на демократичните сили Илия Лазаров.

Бившият и актуалният еврокомисари Мария Габриел и Илиана Иванова не са претенденти за евродепутати, съобщи БНР.

Росен Желязков е лидер и на листата и в Благоевград, само че накъде ще поеме към българския или европейския парламент отговорът ще е явен след изборите, разяснява пред кореспонденти Желязков.

" И двете листи ще се показват почтено – задачите са на развиване и приходите на страната. Нашата огромна цел е България да е не просто водач на Балканите, а с най-успешен Брутният вътрешен продукт по покупателна дарба на популацията ", разяснява Росен Желязков.

По думите на Желязков няма нищо екзотично в това, че е лидер на евролистата в директна конкуренция на различен някогашен ръководител на Народното събрание Никола Минчев от ПП-ДБ.

Самият Минчев пък разяснява през днешния ден при регистрацията на листата на ПП-ДБ в ЦИК, че " упоритостта на ПП-ДБ е за оптимално необятно посланичество в идващия Европейски парламент ".  " Нашата общественост, проевропейската демократична общественост на България, сигурно ще разшири доста наличието си в идващия Европарламент, представителството си. Нашата цел е това уголемение да бъде оптимално. Ще се опитаме да стигнем до доста български жители ", сподели Минчев.

Втори в евролистата на ПП-ДБ е представителят на партия " Да, България " Стефан Тафров. След него се подреждат Даниел Лорер, Деница Симеонова и Радан Кънев. Певецът Христо Петров, прочут като Ицо Хазарта, е шести.

От ПП-ДБ оповестиха и водачите си на кандидат-депутатските листи за националния парламент. Бившият министър председател Николай Денков води листите в Бургас и Шумен, Кирил Петков е лидер в 23-ти изборен регион в София и в Перник, а Асен Василев оглавява листите в Пловдив и Хасково.

От останалите два столични изборни региона - в 24-ти води Христо Иванов, а в 25-ти - Христо Петров. Очаква се от столицата да се кандидатират Атанас Атанасов и Лена Бориславова.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР