ГЕРБ-СДС няма да води никакви разговори за подкрепа на правителство

...
ГЕРБ-СДС няма да води никакви разговори за подкрепа на правителство
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС: Новата тройна коалиция е персона нон грата, няма да водим никакви разговори за подкрепа на правителство

" ГЕРБ-СДС няма да води никакви диалози за поддръжка на държавно управление в границите на този парламент с какъвто и да е мандат ", съобщи пред публицисти в коридорите на Народното събрание ръководителят на парламентарната група (ПГ) на политическата групировка Десислава Атанасова. Считаме, уточни тя, че е редно по-най-бързия метод да има предварителни парламентарни избори. За нас Кирил Петков, Асен Василев или който и да е излъчен от някогашната четворна, а в този момент тройна коалиция, са личност нон грата в този парламент ", разгласи Атанасова, съобщи Българска телеграфна агенция.

Томислав Дончев добави, че това Народно заседание не е в положение да образува устойчиво работещо държавно управление. Според него, даже на база прехвърляния да се стигне до някаква поддръжка и да се избере ново държавно управление, то ще е едва, безпомощно и няма да може да свърши никаква работа.

Но, има друга тематика, акцентира той - има недостиг в българската Конституция. Тя ни е дала логаритъм какво вършим, когато едно държавно управление загуби парламентарна поддръжка, само че не ни дава отговор на въпроса какво вършим, когато на най-висшите постове на страната, изключително на поста министър-председател, се окажат хора, които са функционално негодни да извършват всички отговорности, с които ги натоварва позицията, изясни Дончев. И тук би трябвало да има сериозен юридически и парламентарен спор по тематиката, тъй като това е празнота в главния ни закон, счита депутатът.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР