ГЕРБ-СДС няма да води никакви разговори за подкрепа на правителство

...
ГЕРБ-СДС няма да води никакви разговори за подкрепа на правителство
Коментари Харесай

Атанасова: ГЕРБ-СДС няма да води разговори за правителство в рамките на този парламент


ГЕРБ-СДС няма да води никакви диалози за поддръжка на държавно управление в границите на този парламент с какъвто и да е мандат, съобщи пред публицисти в коридорите на Народното събрание ръководителят на парламентарната група Десислава Атанасова. Считаме, уточни тя, че е редно по най-бързия метод да има предварителни парламентарни избори.

За нас Кирил Петков, Асен Василев или който и да е излъчен от някогашната четворна, а в този момент тройна коалиция, са личност нон грата в този парламент, разгласи Атанасова.

Томислав Дончев добави, че това Народно заседание не е в положение да образува устойчиво работещо държавно управление. Според него даже на база прехвърляния да се стигне до някаква поддръжка и да се избере нов кабинет, той ще е слаб, беззащитен и няма да може да свърши никаква работа.

Ако се образува нещо, то нито ще е продължително, нито би издържало идващ избор на съмнение, а мотиви, по думите на Десислава Атанасова, и отсега нататък ще има.

Томислав Дончев акцентира, че има и друга тематика, обвързвана с недостиг в българската Конституция. Тя ни е дала логаритъм какво вършим, когато едно държавно управление загуби парламентарна поддръжка, само че не ни дава отговор на въпроса какво вършим, когато на най-висшите постове на страната, изключително на поста министър-председател, се окажат хора, които са функционално негодни да извършват всички отговорности, с които ги натоварва позицията, изясни Дончев. И тук би трябвало да има сериозен юридически и парламентарен спор по тематиката, тъй като това е празнота в главния ни закон, счита депутатът.

Държавата към момента се ръководи от " безусловно несъответстващ човек ", който с всяко свое деяние провокира все по-голяма каша и произшествия, уточни Дончев. И посочи, че би трябвало да се обмисли конституционна процедура, която да разрешава Народно събрание или някой различен орган да вземе отношение и да реагира в тази обстановка. Кажете ми едно нещо, с което се е хванало актуалното държавно управление и да не е произвело злополука - във външната или във вътрешната политика, сподели депутатът.

По думите му това, че през днешния ден водачът на ГЕРБ Бойко Борисов разгласи поддръжка за решението по отношение на съветските дипломати, не значи, че то не е създадено по най-безобразния метод, в цялостно нарушаване на правата, процедурите и законите.

Последното изречение от обръщението на съветския дипломат е, че цялата отговорност носи Кирил Петков - по този начин Десислава Атанасова разяснява думите на Елеонора Митрофанова, че ще предложи закриване на дипломатическата задача на Руската федерация в София, което ще докара респективно и до закриване на нашата задача в Москва.

Ние подкрепихме държавното управление за реципрочността за премахване на дипломати, само че всичко, което се случи през последните 24 часа и цялата информация, която бе получена на председателския съвет нощес, приказва единствено за едно – тотална некадърност на Кирил Петков и държавното управление му да ръководи тази страна, заключи ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР