ГЕРБ-СДС и Продължаваме промяната-Демократична България“ ще проведат лидерска среща в

...
ГЕРБ-СДС и Продължаваме промяната-Демократична България“ ще проведат лидерска среща в
Коментари Харесай

Лидерите на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ се срещат днес в парламента

ГЕРБ-СДС и „ Продължаваме промяната-Демократична България “ ще проведат лидерска среща в търсене на консенсус по тематиките, засягащи дневния ред на страната и обществото в подтекста на идното връчване на първия изследователски мандат, оповестиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Срещата е планувана за през днешния ден от 10:30 часа в зала „ Запад “ на Народното събрание (НС), оповестява Българска телеграфна агенция.

В актуалната седмица ГЕРБ-СДС ще предложения на срещи и водачите на останалите парламентарно показани партии в 49-ото Народно събрание, осведомиха още от пресцентъра на ГЕРБ.

Миналата седмица президентът Румен Радев направи съвещания с парламентарните групи преди връчването на първия изследователски мандат. Сред разискваните въпроси бяха разновидностите за сформиране на постоянно държавно управление в това Народно заседание, приемането на бюджета за тази година и законодателните цели.

Най-доброто за България е коалиция сред двете най-големи политически сили – ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов при консултациите. Той уточни, че ГЕРБ-СДС има вид и за експертен, и за партиен кабинет. Няма да бъда претендент за министър председател, сподели още Борисов. 

Хората споделиха – без ГЕРБ не може, само че макар че са първи, не могат да ръководят сами, добави той. Затова и ние прилагаме доста самообладание, увери Борисов. 

Съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков сподели, че ПП-ДБ не могат да дадат поддръжка за първия мандат на ГЕРБ-СДС. Слагаме явен стандарт в българската политика – това, което обещаваме преди изборите, да бъдат нашите дейности и след изборите, разяснява той. При състояние, че първият мандат не събере болшинство, ние сме подготвени да предложим ясна опция българският парламент да избере държавно управление с втория, съобщи още Петков при консултациите при президента Румен Радев.

В отговор водачът на ГЕРБ Бойко Борисов призова „ Продължаваме промяната - Демократична България " да назоват с чия поддръжка считат да създадат държавно управление с втория мандат. Партията на смяната и „ Демократична България “ споделят, че желаят да създадат държавно управление с втория мандат, само че с поддръжката на кого, попита Бойко Борисов и прикани „ Продължаваме промяната “ да кажат поименно кой ще ги поддържа, тъй като по думите му формулировката, с всички, които желаят, значи с никого. 

От ПП-ДБ обявиха, че са подготвени да търсят поддръжка за втория мандат от всички, както и да предложат вид държавно управление на малцинството.

Преди два дни Кирил Петков разяснява, че не могат да поддържат държавно управление с първия мандат и не желаят присъединяване на министри от ГЕРБ-СДС в тяхно държавно управление, само че желаят държавно управление. По думите му,  " ключът " е ПП-ДБ да предложат държавно управление на малцинството, а дружно с ГЕРБ-СДС да приказват по политики. Според мен е доста рационално, в случай че те желаят да видят що за държавно управление сме подготвени да предложим, да ни поканят на среща, на която ще отидем, сподели Петков.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР