ГЕРБ-СДС и Продължаваме промяната-Демократична България (ПП-ДБ) сядат на масата за

...
ГЕРБ-СДС и Продължаваме промяната-Демократична България (ПП-ДБ) сядат на масата за
Коментари Харесай

ГЕРБ и ПП-ДБ започват преговорите за бъдещето на кабинета

ГЕРБ-СДС и " Продължаваме промяната-Демократична България " (ПП-ДБ) сядат на масата за договаряния, с цел да решат бъдещото ръководство на страната.

Към момента от ПП-ДБ са предложили, който обрисува главните цели за възможното последващо държавно управление. Те включват механизъм за попълване на регулаторите, промени в правосъдната власт и службите за сигурност.

От своя страна ГЕРБ държат да бъде подписано, а дилемите от него да се извършват през целия мандат на 49-ото Народно заседание. То планува делба на управителните позиции в министерствата по равно и механизъм за взимане на решения наред с други неща.

Срещата сред представителите на двете обединения е планувана за 18:00 часа. В нея ще вземат участие вицепремиера Мария Габриел, Теменужка Петкова, Деница Сачева и Рая Назарян от страна на ГЕРБ. Делегацията на ПП-ДБ ще включва съпредседателите на обединяването Кирил Петков, Асен Василев, Христо Иванов и Атанас Атанасов. На договарянията е поканен и Бойко Борисов, само че в петък той съобщи, че няма да се яви и остави отговорността на преговорния си екип.

Във вчерашния ден министър председателят Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел дадоха доклад на кабинета в оставка. Те показаха, че малко повече от половината ограничения и задания, заложени в управническата стратегия на държавното управление, са били изпълнени през последните девет месеца.

Преговорите сред ГЕРБ и ПП-ДБ ще продължат през целия уикенд, защото в понеделник президентът Румен Радев стартира консултациите за ново държавно управление с парламентарно показаните партии.

Ако двете обединения не реализиран някакво единодушие има възможност да се стигне до предварителни избори 2 в 1 през юни дружно с вота за избиране членовете на Европейския парламент.

Още по тематиката:
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР