ГЕРБ-СДС и Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) са договорили

...
ГЕРБ-СДС и Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) са договорили
Коментари Харесай

ПП-ДБ и ГЕРБ подписват споразумение за управление

ГЕРБ-СДС и „ Продължаваме промяната – Демократична България “ (ПП-ДБ) са договорили обща управническа стратегия. Двете обединения ще подпишат съглашение и ще го показват през идната седмица. Това сподели в Народното събрание водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ се договориха за при започване на юни. То беше подкрепено и с гласове на Движение за права и свободи. ПП-ДБ и ГЕРБ Съюз на демократичните сили отхвърлят, че ръководят в коалиция, само че в синхрон вземат решения за систематизиране на основни постове в министерствата, Народното събрание и регулаторите. На няколко пъти обаче се стигна до разногласия и сред двете страни.

Коментарът на Борисов пристигна във връзка недоволството му, че съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков е съобщил самичък за предлагането страната да отнеме от съветската „ Лукойл “.

„ Млади са, учат се, ще се научат на некоалиционна просвета “, сподели Борисов и добави, че вземането на сходни решения демонстрират силата на една „ некоалиция “ да взема значими решения за страната. По думите на някогашния министър председател в съглашението ще бъде контрактувано по какъв начин двете обединения ще афишират „ вземането на значими решения “. Той сподели още, че остава малко до постигането на дефинитивна сделка за назначенията на регионалните шефове в страната.

По-късно за подписването на съглашение удостовери и съпредседателят на ПП-ДБ Христо Иванов . Той сподели, че то ще съставлява „ една рамка, която да разказва процедурата, по която ще се прави съгласуването както за законопроектите, по този начин и за назначението в регулаторите “.

„ Движение за права и свободи няма да взе участие в нито един от тези механизми. Те обявиха, че поддържат обособени политики, само че това е всичко “, сподели още Иванов.

Още след съглашението за държавно управление представители и ГЕРБ-СДС, и ПП-ДБ на няколко пъти, което ясно да разказва уговорките на двете обединения.

Те към този момент договориха за нов мандат отпред на Българската национална банка. Преди седмица двете обединения, дружно с Движение за права и свободи,. ГЕРБ получи председателството на 15 от тях, членове на Движение за права и свободи оглавиха 5 комисии, а на ПП-ДБ - 3.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР