ГЕРБ-СДС и ППІДБ трябва да намерият начин за съставяне на

...
ГЕРБ-СДС и ППІДБ трябва да намерият начин за съставяне на
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Лидерска среща между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ

ГЕРБ-СДС и ППІДБ би трябвало да намерият метод за сформиране на парвителство, дали с първия или с втория мандат. Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов при започване на лидерската среща с ПП-ДБ.

" Считаме, че в сегашната обстановка би трябвало да намерим метод за основаване на държавно управление дали с първия или с втория, само че в противоположен случай отиваме на нови избори през юни или юли, които ще дадат същия резултат и ще се озовем още веднъж в същите договаряния ", сподели Борисов.

Той сложи въпроса за неотложното приемане на Бюджет 2023 и попита ПП-ДБ какви са вижданията им в тази сфера.

Съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков съобщи, че по отношение на съставянето на държавно управление – това, което ПП-ДБ има като мандат от партиите и гласоподавателите, е, че като първи мандат ПП-ДБ не може да поддържа държавно управление.

" Но сме подготвени да приказваме и да забележим в границите на виновното държание какво може да реализираме като политики, изключително по тематиката на бюджета. За нас е значимо да бъде реализиран 3% недостиг без повдигане на налози и редуциране на обществената стратегия. Отворени сме да приказваме за други секторни политики – като енергетика, правосъдна промяна. Отзовахме се на тази среща, с цел да приказваме за тези промени. Наясно сме, че би трябвало да приказваме за бюджет и то отговорно ", сподели Петков.

Гледайте онлайн тук или на



Решението на президента да забави връчването на мандатите, с цел да даде време на Народното събрание да одобри бюджет, който да не вкара страната в дългова рецесия и нови заеми, се чака също да бъде част от дневния ред на диалозите.


Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР