ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ разговаряха в парламента в понеделник. Няколко часа

...
ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ разговаряха в парламента в понеделник. Няколко часа
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ преговаряха за Шенген и правосъдната реформа

ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ разговаряха в Народното събрание в понеделник. Няколко часа те водиха договаряния за целите в първата сесия на 49-ото Народно заседание, съобщи Нова тв. И двете обединения бяха безапелационни, че диалози за сформиране на държавно управление не е имало.

Заедно с ПП-ДБ създаваме законодателна стратегия за първата сесия на Народното събрание. Тя ще бъде обвързана с избора на ръководител на Народното събрание. Тази стратегия включва най-важните за страната ни тематики в другите секторни политики. Това разгласи на брифинг в Народното събрание Десислава Атанасова (ГЕРБ-СДС). 

" Това са законопроекти, касаещи приемането на България в Шенген, Еврозоната, ПВУ, както и правосъдна промяна. Уточнихме състава на работните групи. Даваме им период до вторник да са подготвени с няколко от предпочитаните закони. Ръководител на работната група от страна на ГЕРБ-СДС е Росен Желязков, от страна на ПП-ДБ е акад. Николай Денков. Имаме за цел да внесем някои от плановете взаимно, което ще заявява, че сме намерили рационално съдействие и че ще бъдат подкрепени в пленарна зала ", добави тя.

" Започнахме диалог и за конституционна промяна. Убедени сме, че дълбока промяна на правосъдната система би могла само и единствено да се осъществя посредством конституционна промяна ", разяснява още Атанасова. 

" Дали ще има държавно управление и с кой мандат ще бъде то, зависи от напъните на всички нас. Ние от ГЕРБ-СДС сме уверени, че единственият метод България да излезе от рецесиите и да преодолее всички предпоставки по пътя за връщане обратно, е посредством устойчиво държавно управление и устойчиво болшинство, което да стои зад него ", уточни още тя.

„ Това е първа стъпка за нормалност в разговора, за търсене на единодушие. Голяма стъпка е, че имаме общи цели. Да се надяваме, че това е стъпка към образуване на болшинство, което да излъчи държавно управление ”, добави Атанасова.

" Започваме с уточняването на оня нужен най-малко от огромни национални задания, с които всички сме съгласни. 5 акции говорихме за тях, няма особена вест. Опитваме се да ги използваме като основа да започва Народното събрание най-малко за една сесия и причина, по-късно за несъмнено единодушие по формулата да бъде подсилен ръководител, с цел да бъде пуснат Народното събрание, по-късно - лъчение на правна и бюджетна комисия, както и конституционната комисия, която да стартира работа по тематика, без която България не може да тръгне напред ", изясни съпредседателят на Демократична България Христо Иванов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР