ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ проведоха експерта среща по политики, засягащи бюджета,

...
ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ проведоха експерта среща по политики, засягащи бюджета,
Коментари Харесай

ГЕРБ и ПП-ДБ искат да обсъдят бюджета с Министерство на финансите

ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ организираха специалиста среща по политики, засягащи бюджета, на която акценти бяха парите по ПВУ, бюджетният недостиг и приходите от дивиденти.

“По-големите сметки би трябвало да ги преценяме и тези, които са най-важни да вземем за пример по инфраструктурата, пътища и така нататък, да бъдат изпълнявани. Едни предприятия имат потребности от съществени вложения, от други можем да вземем, т.е. не трябва да слагаме всички държавни предприятия под един знаменател с 1% да ги караме да внесат дял в бюджета ”, това сподели Кирил Ананиев от ГЕРБ.

“Имам запаси във връзка с това по какъв начин би изглеждала бюджетната рамка в случай че признаем втория транш по ПВУ ”, сподели Теменужка Петкова от ГЕРБ-СДС. “Това е въпрос, който излиза отвън рамките на МФ, той е директно обвързван с процеса по предоговаряне, не знам какъв брой сполучливо ще бъде предоговарянето в частта енергетика. Освен това от 871 млн. доходи дял, 794 млн. са от държавната енергетика, тъй че би трябвало и равнищата на дивиденти също да се прегледат ”, сподели още Теменужка Петкова.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР