ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ обсъждат в парламента параметрите на бюджета за

...
ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ обсъждат в парламента параметрите на бюджета за
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ обсъждат бюджет с 3% дефицит без промяна на данъците

ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ разискват в Народното събрание параметрите на бюджета за тази година. Постигнато е единодушие да бъде поддържан недостиг до 3% от Брутният вътрешен продукт, с цел да може България да продължи пътя си към еврозоната, като това да се случи без смяна на налозите.

" Днес би трябвало да се фокусираме върху технологията - с какви ограничения вървим към бюджетна консолидация. Тази среща няма по какъв начин да е последна, диалозите би трябвало да текат в наличието на представители на Министерство на финансите ", съобщи Томислав Дончев от ГЕРБ-СДС.

Съпредседателят на " Продължаваме промяната " Асен Василев предложи правене на серия въпроси към финансовото министерство, въз основата на които да се приготвят няколко бюджетни сюжета. В основата на тези въпроси е какво се случва с парите, заложени в проектобюджета от втория транш по ПВУ и за какво харчовете на страната са повишени, съгласно Василев, с 42% тази година.

" Единият сюжет, който е рационален - какво се случва, в случай че получим едно от двете заплащания тази година, което наподобява и най-реалистичният сюжет, в случай че осъществим всички ограничения доникъде на годината и получим второто заплащане по проекта. Мерките за третото заплащане не е доста реалистично да считаме, че ще бъдат изпълнени тази година ", счита той.

Амбицията на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ е още през днешния ден да слагат въпросите пред финансовото министерство.

От ПП-ДБ оферират още плановете на стойност над 50 млн. лева да се преглеждат един по един, с цел да няма загуба на огромни средства.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР