ГЕРБ-СДС и ДПС не са обсъждали на днешната среща в

...
ГЕРБ-СДС и ДПС не са обсъждали на днешната среща в
Коментари Харесай

Атанасова: С ДПС не сме разговаряли за конструкцията на бъдещо управление на страната

ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи не са обсъждали на днешната среща в Народното събрание структура или времето на едно бъдещо ръководство. Това сподели след края на диалозите ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова. Това е лидерски диалог и евентуално ще следва, добави тя. Атанасова посочи, че са показали на Движение за права и свободи своята управническа стратегия, която е четиригодишна, само че може да бъде модифицирана, съобщи Българска телеграфна агенция.

Срещата е предходна под знака на осъзнаване на отговорността, която имат политическите сили пред гласоподавателите

за излизане от политическата рецесия, стана ясно от изказване на Движение за права и свободи. Това може да стане единствено със сформиране на кабинет и продължение работата на Народното събрание по неотложните тематики, разяснява зам.-председателят на ПГ на Движение за права и свободи Йордан Цонев. Той уточни, че специалистите на двете парламентарни сили са разгледали въпросите, от които може да стартира диалогът и добави, че имат цялостно единодушие по геополитическата ориентировка на страната. Целта на днешната среща е била да се уточнят позициите.

Съгласие имало и за финансовата политика и разбирането, че страната в действителност влиза в дългова рецесия ,

че обществените финанси са в доста тежко положение, изясни Цонев. Изводът на Движението бил, че в случай че един постоянен кабинет не постави старания за финансова консолидация с всички произлизащи от това решения, тя ще ни бъде наложена извън, защото страната ще влезе в процедура по несъразмерен недостиг. 

Останалите въпроси

– дали и по какъв начин би могло да бъде формирано държавно управление, какъв формат би могло да има, ще решат водачите на лидерска среща, удостовери също Цонев. Целта на днешната среща била да се уточнят позициите.

Разговорите са били по секторни политики, по думите на Десислава Атанасова .

Не сме очаквали резултат „ за “ или „ срещу “ споделена отговорност, посочи тя. Обсъдени са идните тематики в това число за бюджетната консолидация, която е наложителна при заложения от служебното държавно управление недостиг от 6,4%. Ако не бъде образувано никакво ръководство в 49-я парламент и има следващи предварителни избори, може да се окаже, че няма да успеем да посрещаме обществени и обществени разноски на страната, притесняват се от ГЕРБ-СДС. 

Двете групи са разискали и извънредно тежката ,

по думите на Атанасова, финансова рецесия, която евентуално следва в Европа и света за следващ път и обвързваните с това тежки решения, които ще би трябвало да се вземат. Ние осъзнаваме своята отговорност, точно по тази причина организираме тези срещи, посочи ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС.

Двете политически сили са говорили и за сериозна правосъдна промяна.

Този приоритет, който е общ на ГЕРБ-СДС с „ Продължаваме промяната – Демократична България “, се подкрепял и от Движение за права и свободи, като част от законодателните начинания в 49-я парламент, стана ясно още от думите на Десислава Атанасова. Движение за права и свободи обаче сложили въпроса за конституционни промени- по него ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и „ Демократична България “ имали подобие. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР