ГЕРБ са склонни на компромиси с оглед на кризите, с

...
ГЕРБ са склонни на компромиси с оглед на кризите, с
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: Няма да направим компромис с евроатлантическия ни избор

ГЕРБ са склонни на взаимни отстъпки предвид на рецесиите, с които се сблъсква страната, само че няма да създадат компромис, е евроатлантическия избор на България. Такава позиция изрази пред бТВ председателката на парламентарната група на партията Десислава Атанасова. Тя разясни, че от ГЕРБ не чертаят червени линии, само че има взаимни отстъпки, които няма да създадат.

„ Няма да създадем компромис с европейската и евроатлантическата линия. Зная, че е допустимо обединяване по такива тематики. “ – съобщи тя, като уточни, че биха разговаряли с всеки, с който имат допирни точки.

Атанасова подсети, че когато ръководещите са внасяли в Народното събрание оферти, съзвучни с евроатлантическия избор, от ГЕРБ са ги подкрепяли. Освен решението за РСМ тя уточни като образец поддръжката за Украйна, гласуването на оставката на Стефан Янев и за избирането на Драгомир Заков за министър на защитата.

Тя още веднъж уточни, че в случай че ръководещите не съумеят да сформират държавно управление, ГЕРБ няма да вършат сходен опит, тъй като е редно да ръководи първата политическа мощ, която в най-голяма степен е спечелила публичното доверие. Според нея, в сегашния парламент „ всичко друго води до безпринципни обединения “.

Десислава Атанасова сподели още, че на предварителните парламентарни избори най-вероятно ГЕРБ още веднъж ще се явят в коалиция със Съюз на демократичните сили.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР