ГЕРБ са готови за избори, когато и да са те.

...
ГЕРБ са готови за избори, когато и да са те.
Коментари Харесай

Захариева с критика към Радев

ГЕРБ са подготвени за избори, когато и да са те. Сега обаче вотът ще е по-различен поради COVID-19. По-особено ще бъде гласуването на нашите сънародници в чужбина. На посланиците ни към този момент е обещано напътствие да стартират подготовка. Рисково е обаче преди избори да се одобряват рискови хрумвания като гласуването по пощата. Това мнение изрази вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева.

Пред бТВ тя уточни, че в някои страни може да има по-строги ограничения и да се ограничи разкриването на секции.

„ Аз съм била в два служебни кабинета. Нашата ЦИК не е ad hoc, тя е професионална. Разчитаме на експертизата на администрацията “, разяснява Захариева.

Вицепремиерът насочи рецензии към президента, който е естрада на говорене, че изборите ще бъдат манипулирани.

Тя бе безапелационна, че съвещания се вършат за избор на дата, а не по-късно, напомняйки, че Радев към този момент е стартирал датата 28 март.

По тематиката Северна Македония Екатерина Захариева обърна внимание, че в западната ни съседка има настройка да се изчака резултатът от изборите у нас, с цел да се продължат договарянията. Тя обаче предизвести, че вотът няма да промени националната ни позиция.

" Аз мисля, че една от предпоставките да се свърши нещо рационално, е да се понижи страстта ", сподели Захариева и добави, че в Северна Македония към момента връзките с България са тематика номер едно.

По думите ѝ те се изживяват и малко като жертви, че България се пробва да забрани правото им на еднаквост. Захариева обаче бе безапелационна, че това въобще не е по този начин. България упорства за завършек на антибългаризма.

Екатерина Захариева сподели, че всички са били сюрпризирани от случилото се във Вашингтон. Според нея протестите в Капитолия са посочили, че демокрацията не е даденост. Захариева обаче е уверена, че Съединени американски щати ще се оправят с проблемите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР