ГЕРБ са готови на всичко, за да се докопат обратно

...
ГЕРБ са готови на всичко, за да се докопат обратно
Коментари Харесай

Явор Божанков: Поздравявам Нинова, че удържа на курса без ГЕРБ и ДПС

ГЕРБ са подготвени на всичко, с цел да се докопат назад до властта
„ Въпросът е за какво прокуратурата се занимава с вътрешнопартийни въпроси, до момента не съм виждал сходно нещо. Трябваше ѝ доста време да стигне до извода, че не знае кой е на тези прословути записи, че не знае дали тези прословути фотоси са същински, само че тук се задейства доста бързо. “ Това съобщи лидерът на листата на “БСП за България “ във Велико Търново Явор Божанков в ефира на БТВ по отношение на връчената призовка на водача на левицата от прокурор.
В предаването “Лице в лице “ Божанков даде отговорът: „ Защото нищо друго не проработи и когато не влезеш в съюз с Борисов, отговорът не закъснява. Когато нямат различен инструмент, употребяват най-тежкият, а той постоянно е Гешев. Той постоянно е бил от страната на ГЕРБ и постоянно е употребен за такива цели “, изясни той.
Божанков  не е сюрпризиран, само че не е и угрижен от този акт, тъй като значи, че са на прав път. „ Имаше една огромна цел на всички тези офанзиви от служебния кабинет към Българска социалистическа партия, към “Демократична България “, към “Продължаваме смяната “ – Борисов да бъде първа политическа мощ и това е реалност. Но сметките им не излизат, Борисов е в изолираност и няма с кого да ръководят “, съобщи той.
„ Нинова би трябвало да получи приветствие за това, че удържа курса - без ГЕРБ и Движение за права и свободи, без наша поддръжка за тях “, разяснява Божанков и добави: „ Българска социалистическа партия потегли към смяна – от партия на статуквото до мечтан сътрудник. Тя получи самобитна реабилитация, тъй като се реформира и почисти. Кирил Добрев е част от хората, с които Нинова се раздели от екипа си и част от хората, които я нападат. Тази част от хората бяха в служебния кабинет и са част от екипа му също. Така че няма никакво подозрение тези хора каква цел преследват “, безапелационен е той.
Според Божанков обаче Корнелия Нинова не е съумяла да изясни на хората тази борба и че това са кардинални позиции. „ Не е загадка, че доста от тези хора, като Гергов, работиха с ГЕРБ и натрупаха милиони от тях. Но тя не е сама, доста хора я поддържат по този път и най-после резултатът е неоспорим – Българска социалистическа партия получи своята легитимация като партия на смяната. Като партия, която се приема като мечтан сътрудник, само че не от ГЕРБ и Движение за права и свободи – от партиите на мафията, а от новите партии като Политическа партия и Демократична България “, сподели още той.
„ Резултатът ни е една от аргументите да е толкоз тежка офанзивата “, счита Божанков и изясни, че всички ходове на служебния кабинет и на хората от Българска социалистическа партия, които са твърдели, че левицата няма да мине процентната преграда, са сюрпризирани, че резултатът е съвсем същият. „ В предишното Българска социалистическа партия излизаше от ръководство в бял рейс, замервана с камъни, а този път Българска социалистическа партия излезе от ръководство през централния вход на Народно събрание под овации и това е огромно достижение “, сподели още той.
„ Въпросът дали ГЕРБ са подготвени за правосъдна промяна е реторичен “, уточни Божанков и добави: „ ГЕРБ са хората, които бранеха Гешев с телата си. Те са подготвени на всичко да се докопат назад до властта и да легитимират своето присъединяване във властта, като вкарат някой сътрудник в нея. Но както се вижда никой не е чак толкоз малоумен “, сподели още той.
От левицата признават първото място на ГЕРБ, само че с това те носят отговорността сега. „ Те смъкнаха оня кабинет, дано в този момент да си създадат нов. Ситуацията, в която сега се намира Борисов, е плод на неговите 12-годишни старания. Движение за права и свободи цяла акция приканват за разговор, ГЕРБ споделят да се възстановява разговорът – какво стана 12 години, когато имаше противозаконни арести на медици, предприемачи, смазани бизнеси, откраднати каузи в Брюксел? “, попита Божанков и изиска да знае по кое време ГЕРБ ще поеме отговорност за тези си стъпки.
„ Имам персонален претекст да не участваме с ГЕРБ в кабинет – през 2019 година съм в акция, татко ми умира у дома от рак. До леглото му следовател го разпитва по сигнал от същите хора за пазаруване на гласове. Тези хора нямаха никакви проблеми с медийната среда, медии като ПИК бяха издигнати в национална естрада, финансирани от ГЕРБ. На какъв брой хора репутацията им беше срината с компромати. Сега същите тези хора приканват да преминем към разговор. Аз не виждам те в дълбочина на виждат казуса, който са основали “, съобщи Явор Божанков.
„ Убеден съм, че нашите гласоподаватели не желаят да се прави държавно управление непременно, а тези цена ще е прекомерно висока, освен за политическите сили, само че и за България. Правителство на ГЕРБ, с присъединяване на Движение за права и свободи, би взривило обществото “, заключи той.
 >

 
 
 
 >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР