ГЕРБ превърнаха Варна в нарицателно на корупция, кражби и икономически

...
ГЕРБ превърнаха Варна в нарицателно на корупция, кражби и икономически
Коментари Харесай

Борислав Гуцанов: Има реална опасност ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС, да управляват заедно Варна след изборите


ГЕРБ трансфораха Варна в нарицателно на корупция, обири и стопански зависимости. Само с Българска социалистическа партия Варна още веднъж може да бъде стопански развъртян и самостоятелен град.

 

„ Според последните социологически изследвания, четирима претенденти за кмет на Варна се открояват очевидно пред останалите. Първи е Иван Портних, само че разликата сред претендентите на Българска социалистическа партия, Павел Раличков и този на ПП-ДБ, е в границите на статистическата неточност – към % и половина “, разгласи организационният секретар на социалистите Борислав Гуцанов.

Според него това ясно демонстрира, че към момента не се знае кои кандидати ще са на балотаж. Едновременно с това, социологическите изследвания сочат, че 2/3 от варненци не са удовлетворени от ръководството на сегашния кмет, което прави още по-непредсказуеми резултатите от вота на 29 октомври.

„ За мен е доста забавно, че двете ръководещи партии - ГЕРБ и ПП-ДБ - в некоалицията водиха борба един против различен на парламентарните избори, а на идващия ден се прегърнаха в Народно събрание под опеката на Движение за права и свободи. Именно поради това е прекомерно евентуално това да се случи и във Варна. Сега, за пред света, претендентите им са един против различен, само че незабавно след изборите, в Общинския съвет чакам двете партии на сглобката да излъжат още веднъж гласоподавателите си и да работят дружно по този начин, както в Парламента. Съвсем разумно е това, което се случи на национално равнище, да се придвижи на локално. Или най-точно казано – дали ще гласуваш за Портних или за Коцев – няма да има основна разлика “, добави Гуцанов.

Той напомни какво се случваше във Варна през последните 10 години, откогато ГЕРБ ръководи морската столица.

„ Първо, градът ни не се ръководи от Общината и кмета, а от избрани бизнес кръгове. Именно поради това Варна стана нарицателно за рекет, измами, далавери, обири и неяснота. И най-ярките образци са няколко. Пробивът „ Левски “ – може би най-скъпият бул. в света, за който бяха изхарчени над 140 милиона лв. за 3,5 километра. Другият очеизваден образец – пристанище „ Карантината “, за което бяха усвоени 7,5 милиона евро по европроект, а портът не може да се употребява, защото непрекъснато се затлачва. Решението е едно – всяка година драгиране за половин милион лв. от парите на варненци. В противоположен случай всеки може да минава от едната страна на пристанището до другата като Христос “, добави Гуцанов.

Организационният секретар на Българска социалистическа партия акцентира, че е доста изумен за какво Иван Портних не извършва решения на Общинския съвет и даде образец с дупката в центъра на града, където, „ посредством “ на ГЕРБ, страната загуби стотици милиони в Пловдивския панаир. “Личен претекст и интерес, а може би и тласък накара Портних да не се съобрази с решението на локалния парламент?! “, попита риторично Гуцанов.

И добави следващия образец за безобразното и безхаберно ръководство на Иван Портних. „ Почти 1 година той скри от варненци за казуса със спуканата тръба и не взе никакви ограничения, прехвърляйки отговорността сред страната и Общината. Излъга варненци най-безочливо и също така – нанесе сериозен удар по реномето на Варна като туристическа дестинация “, безапелационен бе още той.

За да се отърве градът от 10-годишните стопански схеми, зависимости и корупция, Варна се нуждае от едно ново и чисто ръководство с чисти хора, счита Гуцанов.

„ Именно такива са претендентите на БСП- за кмет на Варна - Павел Раличков, както и номинациите за районни кметове и общински съветници. Те са чисти хора, варненци, които ще работят за града и по-добрия живот на хората. Всички помнят, че когато Българска социалистическа партия управляваше Варна, градът ни три пъти завоюва наградата „ Най-добър град за живеене “. Пак по наше време беше даден старт на няколко основни плана - пробивът Левски и пристанището, което вместо да способства за развиването на стопанската система на града, се трансформира в място за хранене и развлечения. А това не води до средства в локалния бюджет, от които Варна в действителност има потребност “, акцентира Борислав Гуцанов.

„ За да притегля морската столица вложения, незабавно би трябвало да се довърши автомагистрала Черно море и да стартира създаване на втори мост на Варна като кулоар север-юг – т.е. като връзка сред Истанбул-Бургас-Варна-Констанца. Това ще даде опция за привличане на нови товари в България, които, респективно, ще доведат до пари в бюджета на Варна “, заключи организационният секретар на Българска социалистическа партия.

„ Началото на всички тези планове беше сложено от Българска социалистическа партия, само че ГЕРБ ги стопира и обрече Варна на съсипия, задкулисие и безвремие. Само ние можем да спрем модела на настоящето ръководство и да превърнем града ни в стопански постоянен и по-добър за живеене “, безапелационен беше Гуцанов. Той прикани варненци да отидат да гласоподават на 29 октомври за чисти хора и чист град с номер 1 в бюлетините за кмет, районни кметове и общински съветници.

 

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!

 

*публикация

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР