ГЕРБ представят състава си за проектокабинет на пресконференция в централата

...
ГЕРБ представят състава си за проектокабинет на пресконференция в централата
Коментари Харесай

На живо в Dir.bg: ГЕРБ представя проектокабинет преди да получи мандата

ГЕРБ показват състава си за проектокабинет на конференция в централата на партията.

Брифингът стартира тъкмо час преди втората парламентарна мощ да получи втория мандат за сформиране на държавно управление от президента Румен Радев.

" В този миг отговорността пред нашите гласоподаватели изисква да представим конструкция и състав на Министерски съвет, макар че ще върнем незабавно мандата, когато го получим. ГЕРБ първа след извършените избори съобщи, че ще бъде в съпротива. Месец преди съставянето на 46 Народно заседание, а даже година преди този момент, всички други се заявяваха за опция и съпротива на партията на статуквото ГЕРБ, както ни дефинират ", съобщи ръководителят на ПГ на ГЕРБ/СДС Десислава Атанасова.

По думите й от няколко дни обстановката е друга.

" Бяхме очевидци на едноседмичен цирк, който се разиграваше с неналичието на министър-председател, с оттеглени кандидат-министри. Стана ясно, че никой не желае да носи отговорност ", безапелационна бе тя.

Атанасова добави, че от ГЕРБ смятат, че сделките на мрачно в българската политика би трябвало да престанат.

" Очевидно е, че всички останали партии отвън нас са сметнали кои и какъв брой комисии в Народно събрание са значимите. Стигна се до абсурд, че ГЕРБ със своите 63 депутати бе изравнена с останалите партии и получи единствено четири комисии ", сподели още тя.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР