ГЕРБ предлагат промени Заради мутациите и ниското ниво на ваксинацияВъзможността

...
ГЕРБ предлагат промени Заради мутациите и ниското ниво на ваксинацияВъзможността
Коментари Харесай

Учениците от вкъщи до 2023-а по решение на родителите

ГЕРБ оферират промени
Заради разновидностите и ниското равнище на имунизация

Възможността родителите да избират дали детето им да учи отдалечено от у дома повече от 30 дни, поради разпространяването на COVID-19, да се удължи за тази и идната образователна година. Това оферират с промени в Закона за предучилищното и учебното обучение от ГЕРБ.

Вносителите на плана са Десислава Атанасова, Красимир Вълчев, Петър Николов и Костадин Ангелов. Те прецизират, че това би трябвало да остане като вид без значение дали има оповестена изключителна епидемиологична конюнктура или не, а претекстовете са ниското равнище на имунизация, което носело риск от разпространяване на вируса, антиваксърските настроения у нас и разновидностите.

Обучение от разстояние в електронна среда бе въведено посредством закона за предходната образователна година по искане на родители, които упорстваха да могат да оставят децата си у дома поради пандемията. Те желаеха избор, тъй че да могат да запазят на здравето на всички в фамилиите, изключително в тези, в които има хора от рисковите групи във връзка с вируса.

Вносителите на законопроекта означават, че съгласно анализите образованието на децата, които сами са избрали да бъдат онлайн, е било сполучливо и е оказало позитивно въздействие върху личностното им развиване и душeвността им.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР