ГЕРБ попаднаха в капана на едно изречение на президента Радев,

...
ГЕРБ попаднаха в капана на едно изречение на президента Радев,
Коментари Харесай

Йотова: ГЕРБ се припознаха в думите на Радев за мафиотското управление |

" ГЕРБ попаднаха в клопката на едно изречение на президента Радев, в което той не ги загатва, само че те се разпознаха. Така че излязоха тези, които се припознаха. Всички тези, които останаха в залата, са съгласни, нямаше възражения и подвиквания. Важен е консенсусът на всички останали ".

Това сподели вицепрезидентът Илияна Йотова пред бТВ за демонстративното овакантяване на ГЕРБ по време на речта на президента Румен Радев,. След като Радев съобщи, че " първият ни мандат се случи в мъчно време - до момента в който в обществото набъбна негодуванието от беззаконието и корупцията, на които мафиотското ръководство се крепеше ",. 

Малко завидях на Кирил Петков, сподели Илияна Йотова 

Относно вчерашната аудиенция на премиера в Северна Македония Йотова разяснява, че " малко му е завидяла ", тъй като доста рядко български общественик отива да пази националната ни позиция с такава поддръжка и има зад тила си консенсуса на цялата страна: " Той беше и привилегировано в това отношение ". 

Тя добави, че президентът е постъпил вярно, като е свикал Консултативния съвет по национална сигурност и е направил най-важното - " беше изкована извънредно издържана позиция на България ".

По думите й са предпазени две доста значими неща - първото е, че не слагаме периоди, а ни интересуват резултатите, а второто - съблюдаване на човешките права.

" Когато една страна се е запътила към Европейски Съюз, Европейският съюз е на първо място съблюдаване на човешките права ", безапелационна е Йотова.  

Всеки ден се изненадваме с нови цени на стоките. Това е най-важният проблем, с изключение на пандемията. Това, което показа президентът в речта си, е визията за национална стратегия на България. 

България има потребност от силна обществена лява партия

" В тези времена имаме потребност от мощна обществена лява партия. Българска социалистическа партия приказва за обществени вектори, получи и общественото министерство. Струва ми се, че ние като страна, и президентът през днешния ден го акцентира недвусмислено няколко пъти, имаме потребност от цяла обществена координатна система - грижата към елементарния човек и този, който е най-застрашен сега ", сподели още тя. 

Вицепремиерът прикани да се приказва по-малко за " технократски бизнес и повече по тази причина, което е нашето всекидневие ". По думите й мястото на левицата е все по-важно. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР