ГЕРБ няма контрол върху копчето Еnter на главния прокурор. Интересен

...
ГЕРБ няма контрол върху копчето Еnter на главния прокурор. Интересен
Коментари Харесай

Томислав Дончев: ГЕРБ не контролира бутона "Еnter" на главния прокурор

ГЕРБ няма надзор върху копчето " Еnter " на основния прокурор. Интересен въпрос е кой е обвързван с този бутон и кой може да го натисне ", сподели през днешния ден пред Би Ти Ви Томислав Дончев от партията. Коментарът му беше във връзка заканите на Иван Гешев, което знае пред българското общество, когато отиде на разпит в понеделник.

Попитан, дали основния прокурор ще изиска имунитета на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, Дончев съобщи, че това би било " тъжно и контрапродуктивно ". " В тази обстановка това ще наподобява единствено и само като принуда и би приключило този развой на цялостен ремонт на държавността, който тече през последните години ", е мнението на зам.-председателят на ГЕРБ.

На въпрос може ли основният прокурор да открие скелети в дрешника на ГЕРБ, които да извади, Дончев съобщи, че партията няма дрешник, нито пък скелети.

" Обезпокоително е, в случай че процесите в правосъдната система имат толкоз директно отражение върху всичко, което става в политическата система ". Така зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев отговори на въпроса скъса ли Иван Гешев дружно с оставката си и първия мандат за сформиране на държавно управление.

Според него тематиката за измененията в Конституцията е забавна и звучи " нереално добре като промяна на автомобила, закупуване на жилище и така нататък ". " Почти всички, които приказват за промени в Конституцията, не са подготвени с съответен текст, който би трябвало да се промени. Имаме консенсус за това какво би трябвало да се смени изключително във връзка с правосъдната система. Всички зависимости по вертикала и хоризонтала да бъдат лимитирани. За това са нужни освен промени в Конституцията, само че и в законодателството ", сподели още Томислав Дончев.

Според него единственото работещо решение е кабинет с явен мандат, който да свърши 10 съответни неща, измежду които е отключването на правосъдната промяна. Да прокара пътя на България към Шенген и еврозоната, да бъде признат бюджет и да се отпуши европейското финансиране.

На въпрос дали ще е част от кабинета на Мария Габриел, той съобщи, че това не трябва да става. " Имам самочувствието на специалист, само че наред с това би трябвало да си дадем сметка, че съм блестящо обагрена политическа фигура. За да бъде един сходен кабинет тип утешение от политическата рецесия, в него би трябвало да са безспорни фигури и в случай че може, да не всяват такова политическо или публично разделяне ", счита Томислав Дончев.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР