„ГЕРБ няма бъдеще, докато Борисов е техния лидер. Ние няма

...
„ГЕРБ няма бъдеще, докато Борисов е техния лидер. Ние няма
Коментари Харесай

Петков: Направих грешки. Втори път не бих влязъл в коалиция с „троянски кон“

„ ГЕРБ няма бъдеще, до момента в който Борисов е техния водач. Ние няма да създадем никаква коалиция с ГЕРБ, до момента в който Борисов ги ръководи. При него казусът е доста явен – той е правил доста неточности и съгласно мен закононарушения. Той няма по какъв начин да разреши да се направи правосъдната промяна, която на нас ни би трябвало, по една доста елементарна причина – в случай че я създадем, той ще влезе в пандиза “, съобщи Петков пред Дарик радио.

Бившият министър-председател е оптимист за идващия български парламент: „ Миналият парламент единствено 4 депутата не ни доближиха, с цел да имаме 121 депутата. Аз имам вяра, че с вярната акция, вярното информиране, този път тези 4 депутата ще са от другата страна. Ако всички се обединим върху мисълта това да се доближи, имам вяра, че е безусловно допустимо. Ако имаме тези 121 депутата ще продължим това, което започнахме “.

Според Петков служебното държавно управление от една страна е нещо хубаво – дава опция на нови лица да излязат напред, да пробият през статуквото.

„ Не би трябвало да разрешаваме този институт на служебно държавно управление да продължава за повече от мандата, за който е решен. Самият институт на служебното държавно управление дава на един човек цялата власт. Опасността е, в случай че дадем цялата власт на един човек за дълго време, без значение кой е той “, уточни той.

По мотив изказванията на Министерството на районното развиване и благоустройство, че в газовата връзка с Гърция газ няма, Кирил Петков разяснява: „ Кадрите, които видяхме – да, несъмнено някакви бордюри не са приключени, само че тръбата е цялостна с 40 бара. Важно е тази връзка да влезе в употреба, тъй като цената на количеството, което минава през тръбата, пада от 140 евро на към 30 евро. Толкова е огромен маржът сред пазарните цени на газа сега и цената на газа, който ще тече по тази връзка, че ние нямаме право на нито един ден да забавим стартирането на връзката “.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР