ГЕРБ излезе от политическата изолация и започна да се превръща

...
ГЕРБ излезе от политическата изолация и започна да се превръща
Коментари Харесай

Политолог: ГЕРБ излезе от политическата изолация и започна да се превръща отново във фактор

ГЕРБ излезе от политическата изолираност и стартира да се трансформира още веднъж във фактор.

Това сподели политологът Иван Начев в предаването " Нюзрум " на " Фокус " по отношение на политическата конюнктура в страната.

" В началото на Народното събрание наблюдавахме едно недоразумение или отвращение на главните политически сили да излъчат ръководител на Народното събрание. Това обаче и демонстрира цялостна реабилитация на партия ГЕРБ, която през последните години се намираше в политическа изолираност ", сподели той.

" Преди две години говорихме за един подкупен модел на ГЕРБ, за един водач, който надали не е политически мъртвец, а в този момент следим тъкмо противоположното. Аз от време на време споделям, че политическите трупове възкръсват, тъй че да не бързаме да назоваваме някого " политически мъртвец ", сподели още Начев.

Според политолога след раздаването на първите два мандата ще стане ясно дали Боисов е съумял да вкара обединението " ПП-ДБ " в капан. Той обаче е безапелационен, че ГЕРБ още веднъж се завръща като мощен фактор на политическата сцена.

" Дали Борисов е вкарал ПП-ДБ в капан, ще кажем след месец, когато ще бъде явен резултатът от първия и втория мандат. Ефектът от цялото нещо е, че Борисов е за първи път е постоянен народен представител в Народно събрание. Той самият води договарянията и взе участие в политическия развой, в консултациите и в лидерските срещи. Имаме един позитивен резултат за политическа партия ГЕРБ, а той е връщането на политическата сцена на Борисов и партията му. Тя излезе от изолацията, в която се намираше през последните две години, и стартира да се трансформира още веднъж във фактор в политическия живот ", изясни той.

Относно подписаното " джентълменското съглашение " сред първите две политически обединения по отношение на най-приоритетните закони за страната, Начев счита, че те са рамка. Той твърди, че откакто стартира разглеждането им в зала, и ГЕРБ-СДС, и ПП-ДБ ще намерят разграничителни линии.

" Споразумението сред двете съществени политически сили в прочут смисъл е лимитирано по темперамент, тъй като в него има единствено благопожелание в т нар. " Законодателен пакет ". Там има думи като " разглеждане ", " възстановяване ", " ускорение ", които имат повече пожелателен, в сравнение с автентичен темперамент.

Не сме видели наличието на тази обща законодателна стратегия. Тя е по-скоро рамка. Опасявам се, че когато се стигне до разискване, ще има огромен проблем. Тогава ще се покажат разграничителните линии сред двете политически обединения ", сподели той.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!   

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР