ГЕРБ има критики към правителството относно направеното за Украйна за

...
ГЕРБ има критики към правителството относно направеното за Украйна за
Коментари Харесай

Борисов: Няма как да накарам депутатите ни да гласуват за правителство с военен министър, който не е изпълнил решенията на НС

ГЕРБ има рецензии към държавното управление по отношение на направеното за Украйна за двете години от началото на войната. В 48-ото Народно събрание, през 2022 година четворната коалиция не посмя да направи нищо за Украйна. Нинова се хвалеше, че нито един патрон не е даден в това " евроатлантическо " държавно управление. В 49-ото Народно събрание действително стартира да се оказва помощ на Украйна. Не са изпълнени няколко пакета за помощ, не са свършени съществени неща, няма по какъв начин да накарам депутатите на ГЕРБ да гласоподават за такова държавно управление с министър като Тагарев. Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов от Плевен, където откри районната академия на младежката организация, съобщи Нова тв.

Според него доверието в некоалицията е паднало до " ледена ера ". " Към този миг не съм оптимист, тактиката на ПП–ДБ е ясна. Запомнил съм всяка дума на Кирил Петков ", уточни Борисов

Той изброи решенията, взети за помощ на Украйна през миналата година. " Войната в Украйна е две години кръвопролития покрай нашата граница. Ужаси в Европа, стопански срив, криза, нищо положително за нашия континент. Днес тематиката е съзнателно породената гибел на Навални от режима на Путин, в оня мразовит затвор. Всяко друго тълкувание ГЕРБ не приема. Нормален човек едва ли устоя там. Опозиционерът непринудено се върна в Русия, а беше затворен и умря ", разяснява той.

Борисов е смятал за свършено предоставеното на министъра на защитата от юли 2023 година що се касае до помощта за Украйна. " Изпълнен е единствено пакет от юни, а главната техника е изпратена през този месец. Пакетът ускорение на възобновяване на муниции през ВМЗ, е изпълнен на 70%. Пакетът БТР-и не е употребен. Тагарев уточни, че това не било негова отговорност ", съобщи водачът на ГЕРБ.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР