ГЕРБ и ПП не са водили разговори до този момент.

...
ГЕРБ и ПП не са водили разговори до този момент.
Коментари Харесай

Чолаков: За да имаме работещо правителство партиите трябва да постигнат консенсус

ГЕРБ и Политическа партия не са водили диалози до този миг. Това удостовери в студиото на “Денят онлайн ” по NOVA NEWS определеният за народен представител от ГЕРБ Радомир Чолаков. 

“Позицията на Политическа партия е извънредно радикална. Те отхвърлят диалози по принцип. Според мен се опасяват да стартират диалози, тъй като започвайки ще се види, че ние можем да реализираме консенсус по редица въпроси и няма кой знае какви разграничителни линии. Техният профил и натюрел е да са нападателни и да са съпротива на ГЕРБ ”, счита Чолаков.

Той изрази сигурност, че двете партии могат да реализират единодушие. “Когато диалогът стане настоятелен в действителност се вижда, че ние доста елементарно стигаме до общи решения. Може би това е проблем на управлението на Политическа партия ”, добави още той. 

Според него единственият метод България да има работещо държавно управление е партиите да реализират консенсус. “Ние нямаме вид да се разделяме на фракции и да гласуваме с математическо болшинство и един да надвива над различен. Или този парламент ще работи в консенсус, или няма да издържи дълго. Единственият метод, по който тази страна може да се ръководи сега - това е с консенсус. 

Това значи, че може да се направи държавно управление даже и с първия мандат, само че би трябвало да бъде с консенсус ”, изясни Чолаков. 

Той разяснява дали би станал ръководител на 48-ото Народно събрание, като съобщи, че по-подходящ за позицията е сътрудника ми Росен Желязков и би дал своя вот за него.

“В тази обстановка би трябвало да се търсят най-хубавите хора за работата. Росен Желязков несъмнено е по-добър. Той има най-големият административен опит в цялото Народно събрание - от всички народни представители и всички сили ”, сподели Чолаков и разясни, че ръководителят на Народно събрание няма право да приказва. “Аз имам мнение по редица въпроси и бих желал да го изразя ”, съобщи той. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР