ГЕРБ и ПП играят “като по учебник. Така коментира предизборната

...
ГЕРБ и ПП играят “като по учебник. Така коментира предизборната
Коментари Харесай

Първан Симеонов: ГЕРБ и ПП играят като по учебник, ще видим на кого ще му излезе правилна сметката

ГЕРБ и Политическа партия играят “като по учебник ”. Така разяснява предизборната акция на двете партии политологът Първан Симеонов.

“Резултатите, които в този момент се виждат в последното проучване, са няколко трендове. Първо - сякаш ГЕРБ остава отпред. Трудно може да се приказва за спад на Политическа партия. Сега ще се види дали ще създадат това, което направиха на предходните избори ”, разяснява Симеонов пред Нова телевизия.

Той дефинира акцията на “Продължаваме Промяната ” като “поколенческа ”.

“Техният зов е към младежите. Те се пробват да върнат дебата от 2020 година ”, счита политологът.

“Тук ГЕРБ също са в преференциална позиция, тъй като на фона на цените и войната наподобява демоде. Освен това ГЕРБ споделя “Вие сте млади, само че пък ние сме опитни ”. Ще забележим на кого ще му излезе вярна сметката ”, добави още Симеонов. 

Моментната фотография слага точно ГЕРБ преди всичко, а Политическа партия на второ.

“При по-висока изборна интензивност нормално печелят обединенията, които разчитат на по-мобилен избор, като Политическа партия и Демократична България, или протестните обединения като “Възраждане ”. При по-ниска интензивност печелят тези, които имат твърда поддръжка, тъй като тя натежава - ГЕРБ, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия ”, изясни политологът, само че акцентира, че в значим и вотът.

“Много значимо е дали ще се гласоподава съразмерно. Може да се окаже, че някои електорати са посърнали, а други са доста мобилизирани ”, разясни Симеонов. 

Той не направи прогноза на вероятните обединения, само че позволи опция за “римейк на последната коалиция ” - Политическа партия, Демократична България и Българска социалистическа партия, в случай че обаче “се приближат до летвата ”. 

“По-отчетливо обаче ще изглежда  другия вид - държавно управление на ГЕРБ, в случай че разновидностите останат такива. ГЕРБ обаче с кого? Движение за права и свободи е доста мъчно алтернатива, не са изключително желани. Има Такъв Народ настояват, че не желаят, за “Български напредък ” не е ясно дали ще влязат, а кой ще желае “Възраждане ”, сподели още Първан Симеонов.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР