ГЕРБ и ПП-ДБ се разбраха да не се вдигат данъците: След

...
ГЕРБ и ПП-ДБ се разбраха да не се вдигат данъците: След
Коментари Харесай

ГЕРБ и ПП-ДБ: Няма да се вдигат данъците

ГЕРБ и ПП-ДБ се схванаха да не се подвигат налозите: 

След като реализираха единодушие за ръководител на Народното събрание, през днешния ден ГЕРБ и Политическа партия - Демократична България се схванаха по няколко съществени пункта, свързани с политиките по бюджета и финансите, оповестява

Те се сплотиха към 3-процентов недостиг, без повишение на налозите, усъвършенстване на обществените разноски. Двете обединения са се разбрали и за обществените разноски - по този начин, както са записани в стратегиите им - индексиране на пенсиите с швейцарското предписание и поддържане на учителските заплати на 125% от междинната работна заплата.

Двете обединения обаче към момента не могат да се схванат дали ще поддържат бюджет, в случай че той се внесе от служебния кабинет.

Хората на Бойко Борисов считат, че той би трябвало да се внесе единствено от идващото постоянно държавно управление. От обединението на Кирил Петков и Христо Иванов настояват, че няма време да се чака и бюджетът би трябвало да се приготви от служебния кабинет.

Деница Сачева от ГЕРБ разяснява, че съгласно нейната групировка бюджетът би трябвало да бъде импортиран от постоянно държавно управление. " Всички останали разновидности са по-скоро спешни благоприятни условия, които не биха били добре за развиването на страната ", добави тя.

Бившият финансов министър Асен Василев от ПП-ДБ обаче посочи, че доникъде на юни би трябвало да бъде признат бюджет, с цел да не се основат проблеми за финансовата система на страната. Това значи, че разглеждането на проектобюджета би трябвало да стартира до една-две седмици, защото по неговите сметки приемането му ще отнеме най-малко пет седмици. Няма техническо време да го внесе който и да било различен, с изключение на служебното държавно управление, твърди Василев.

Предстои депутатите от двете обединения да се срещнат с специалисти на финансовото министерство.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР