ГЕРБ и ПП-ДБ обявиха официално състава на ротационния си кабинетНиколай

...
ГЕРБ и ПП-ДБ обявиха официално състава на ротационния си кабинетНиколай
Коментари Харесай

Вечерни новини: Кабинетът „Денков-Габриел“ е готов; 50% от тока в България бе произведен от ВЕИ

ГЕРБ и ПП-ДБ оповестиха публично състава на ротационния си кабинет
Николай Денков и Мария Габриел оповестиха публично имената на министрите в ротационния си проектокабинет. Има единствено една смяна по отношение на оповестения всекидневен лист, като за министър на правораздаването в съдружното държавно управление ще бъде препоръчан Атанас Славов, вместо Емил Дечев. Денков не сподели за какво се е наложила смяната в последната минута.
Кабинетът на ГЕРБ – Политическа партия: Няма доверие, само че дава обещание да свърши работа
Без доверие между тях, през консенсуси и с цел да се прави работа – по този начин ГЕРБ и ПП-ДБ стартират взаимното си ръководство на страната. Коментарът пристигна през днешния ден от номинирания за министър председател от „ Продължаваме промяната – Демократична България “ Николай Денков. Той приказва за новия състав на ротационния кабинет, който от двете обединения не са оповестили публично, само че Денков съобщи, че това е, което излезе в края на деня, това е, което сме предложили за приемане “.
Рекорд: 50% от тока в България бе създаден от ВЕИ
В деня, в който депутатите още веднъж заедно демонстрираха поддръжката си за замърсяващите въглищни централи, задължавайки служебния кабинет да изготви отчет до каква степен са стигнали договарянията по предоговаряне на Плана за възобновяване, производството на ток от ВЕИ в България сложи връх. А популистки защитаваното напоследък от всички в Народното събрание въглищно произвеждане към този момент стои на последно място по дял в енергийния микс.
Три от четирите мегапоръчки за новите влакове са спрени
Три от четирите мегапоръчки на обща стойност над 2.8 милиарда лева без Данък добавена стойност са спрени, излиза наяве от информация в Регистъра за публични поръчки. Това се е случило на 25 май, само че към момента липсва документи за аргументите. От Министерство на превоза показаха за Economic.bg, че търговете са спрени " по отношение на постъпили уведомления от Комисия за защита на конкуренцията за формирани производства по тъжби на заинтригувани лица ".
Банките в България са цялостни с пари и това държи лихвите ниски
Растежът на заема за неправителствения бранш през 2022 година се резервира висок в изискванията на мощно негативни равнища на действителните лихвени проценти, забележителен размер на привлечените средства и висока ликвидност в банковата система. Това се показва в тематично проучване към първия за годината стопански обзор на Българската национална банка (БНБ).
КЗП стартира инспекция на компаниите за бързи заеми
От през днешния ден екипи на Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) стартират инспекции на място в офисите на компании за бързи заеми в цялата страна. Регулаторът, който е под шапката на Министерството на стопанската система, ще ревизира „ за добросъвестното ценене на правата на потребителите по подписани контракти за бързи заеми “.
Опасност от разпродажба: „ Български пощи “ са в тежко финансово положение
Ако „ Български пощи “ ЕАД не бъде оздравено, то има действителна заплаха едно от най-големите държавни сдружения да бъде ликвидирано. За това сигнализира транспортният министър Христо Алексиев по време на блиц надзор в Народното събрание. По думите му хакерската офанзива от 2022 година е довела до големи загуби. Освен това сдружението е било лишено от пазара за доставка на услуги и артикули поради невъзможността си да се конкурира с частните куриерски компании в страната.
Министерство на регионалното развитие отвори втория стадий на програмата за саниране
Министерство на районното развиване и благоустройството (МРРБ) отваря за кандидатстване втория стадий на програмата за саниране на многофамилни жилищни здания, финансирана по линия на Плана за възобновяване и резистентност. Крайният период за кандидатстване е 16 януари 2024 година
Да облечеш Мей Мъск: Българска дизайнерка покорява международната фешън сцена
Неуспешните опити да откри съвършената рокля за своя абитуриентски бал, която да не е прекомерно скъпа, само че в това време да бъде качествена, карат едно 18-годишно момиче да се замисли дали не е време стилният бизнес в България да се промени. Така стартира историята на Десислава Тошева и нейната фешън къща Caviar. Роклите на Десислава към този момент превземат света на висшата мода и даже тази година за повторно звездите на фестивала в Кан са били облечени от българската дизайнерка.
Airbnb съди Ню Йорк поради фактическа възбрана на услугата
Airbnb заведе дело против Ню Йорк поради нов закон, който съставлява „ фактическа възбрана “ на краткосрочните наеми на жилища. Той би трябвало да влезе в действие през юли и съгласно компанията ще ограничи броя на хората, които могат да отдават парцелите си краткосрочно в града, написа Reuters.
Сенатът утвърди договорката за дълга, предотвратявайки банкрута на Съединени американски щати
Сенатът на Съединени американски щати утвърди договорката за унищожаване на тавана на американския дълг, дни преди най-голямата стопанска система в света да изпадне в несъстоятелност. Двупартийната мярка мина бързо през горната камара на Конгреса с огромно болшинство – 63 против 36 гласа. Ден по-рано двупартийното съглашение беше утвърдена и от Камарата на представителите.
България е хазаин на водещо събитие в туризма: Каква е изгодата от това?
България е хазаин на 68-ата сесия на Регионална комисия „ Европа “ на Световната организация по туризъм (СОТ). Това е едно от най-големите събития в туризма, което събира министри, публицисти и участници в бранша на едно място. В рамките на два дни страната ни би трябвало да се потвърди пред СТО и да изложи всички свои проекти и упоритости.
Все повече немски компании имат проблем с корупцията в България
Въпреки позитивните черти на България за правене на бизнес, провокациите пред немските компании остават, като огромна част от тях желаят страната ни да се причисли към еврозоната. Това демонстрира последната анкета, извършена от Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК). В допитването, представено от Българска телеграфна агенция, тази година вземат участие 84 представители на компании членове на ГБИТК, като то е направено в интервала от 13 февруари до 17 март в 16 страни от Централна и Източна Европа. 78% от участвалите компании са дребни и междинни предприятия с по-малко от 250 чиновници, а 22% са огромните компании.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР