ГЕРБ и партията на Марешки постигнаха консенсус след среща между

...
ГЕРБ и партията на Марешки постигнаха консенсус след среща между
Коментари Харесай

ГЕРБ и "Воля" се разбраха, партията на Марешки остава в парламента

ГЕРБ и партията на Марешки реализираха консенсус след среща сред двете парламентарни групи, която се наложи, откакто предходната седмица от партията на Марешки заплашиха, че напущат Народното събрание, заяви БГНЕС.

Тогава от „ Воля” показаха като причина неприятния метод, по който Народно събрание работи. По-късно водачът на партията Веселин Марешки разясни, че депутатите му ще вземат участие във образуването на кворума, само че не и в дебатите в зала.
Кворум на ръба без „ Воля ”: Депутатите на Марешки бойкотират съвещанията в Народно събрание (ОБЗОР) Мотивите са, че "парламентът се занимава с дребнотемие ". Затова от време на време ще идват, от време на време - не
По време на днешните диалози са разисквани другите секторни политики, по които двете парламентарно показани партии са постигнали консенсус. Така „ Воля” остават в пленарна зала и ще продължат да вземат участие в работата на законодателния орган.

Снимка: Ладислав Цветков

Цветан Цветанов разясни, че диалогът сред двете обединения е почнал с финансовата част – работата на приходните организации, увеличението на Брутният вътрешен продукт, опцията в края на управническия мандат минималната пенсия в страната да стане 240 лева, както и да се усили междинната работна заплата. По думите на Цветанов по време на разискванията водачът на ВОЛЯ е сложил като тематика и нуждата от икономическо развиване на Северозападна България.
„ Воля ” обезпечи кворум за съвещанието на Народното събрание На първо четене бяха признати промени в Изборния кодекс, с които се връща остарелият предел на преференциалния избор
„ Имаме рекордно ниска безработица, която към този момент е някъде към 5,2%. В края на управническия мандат се планува тя да бъде 4%. Имаме растеж на износа, имаме растеж на вложенията. Най-голямата заслуга на настоящия парламент е, че съумя да одобри законодателство, което да даде опция от 1 януари 2018 година цялата електрическа енергия на свободния пазар да се продава транспарантно, посредством енергийна борса “, похвали се още Цветанов.

Снимка: Ладислав Цветков

Той увери, че разговорът сред двете партии не може да се преглежда като договорка и прикани на него да се гледа като разискване на действителни политики. Поет е ангажимент и за още срещи сред двете политически обединения.
Депутатите на Марешки избавиха кворума в зала (ОБЗОР) С обяснението, че имало потребност от тях
От своя страна водачът на „ Воля” благодари на ГЕРБ за бързата реакция и за бързото отзоваване на желанието им за диалог.

„ Дали партиите, определени да ръководят със своята стратегия, я извършват? Това е най-важното и на това искахме да наблегнем. Слава Богу, че това се случва “, съобщи Веселин Марешки.

Той добави още, че е впечатлен от професионализма, който са излъчили депутатите на ГЕРБ по време на срещата.

„ Това беше значимо, тъй като непознавайки добре тяхната стратегия и незнаейки доклада за осъществяването ѝ, можеше да вземем и голословни решения, които в последна сметка да навредят и на страната “, сподели още Марешки.

Използвани да материали на БГНЕС
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР