ГЕРБ и ДПС няма да подкрепят данъчните реформи на Асен

...
ГЕРБ и ДПС няма да подкрепят данъчните реформи на Асен
Коментари Харесай

ГЕРБ и ДПС няма да подкрепят данъчните реформи на Асен Василев в частта им за връщането на 20% ДДС

ГЕРБ и Движение за права и свободи няма да поддържат данъчните промени на Асен Василев в частта им за връщането на 20% Данък добавена стойност за ресторантьорския и хотелиерския отрасъл.

В Пловдив Бойко Борисов разяснява, че парламентарната група на ГЕРБ е срещу високия размер на ставката. " Лично приказвах с Асен Василев, в бюджета няма да го подкрепим и той няма да мине. Не единствено за ресторантьорите, а и за други сектори. Виждате в този момент COVID-19 отново настава " - разяснява той.

Парламентарната група на Движение за права и свободи също няма да поддържа нарастването на данъчната ставка за ресторантьорския бизнес, съобщи по-рано в своя позиция Делян Пеевски. Това предложение евентуално няма да получи като цяло нужната парламентарна поддръжка. Следователно волята на болшинството е в посока опазване на 9% Данък добавена стойност за ресторантьорския бизнес, освен това дружно с осъществяването на изискванията за изсветляването му ", уточни депутатът от Движение за права и свободи.

Именно в петък след среща с финансовия министър Пеевски разгласи, че Асен Василев се е отказал от увеличението на налога. По-късно той бе опроверган от самия Василев.

" В извършения диалог в Народното събрание, в който участваха и Бойко Борисов и Делян Добрев, тематиката беше разисквана задълбочено и при ясно заявена поддръжка за това да се извърши пакет от ограничения, с които да се реализира оптимално изсветляване на бизнеса, бе реализирано изрично общо единодушие, в това число и от министър Василев, за запазването на данъчната ставка от 9% ", изясни Пеевски и добави: " В последните дни буди неразбиране фактът, че финансовият министър Асен Василев е градивен в диалозите, водени в Народното събрание и по телефона, само че напускайки постройката на Парламента, като че ли освободен от отговорност към дадената дума и джентълменското съглашение, показва назад мнение пред медиите ", акцентира представителят на Движение за права и свободи.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР