ГЕРБ и БСП приеха Закон за горивата през лятото, който

...
ГЕРБ и БСП приеха Закон за горивата през лятото, който
Коментари Харесай

Мартин Димитров за протестите: Това е само началото

ГЕРБ и Българска социалистическа партия одобриха Закон за горивата през лятото, който удари дребните бензиностанции и цените потеглиха нагоре, разгласи в предаването „ Тази сутрин” по bTV Мартин Димитров.

По думите му когато на пазара има дребни играчи има ценова конкуренция, а когато ги няма цените се покачват.

Снимка: btvnovinite.bg

„ Правителството работи да има по-малко конкуренция на пазара на горивата”, сподели още Мартин Димитров.

Според него не би трябвало да има увеличение на акцизите и налозите. „ Разликата от 10 лв. в налога няма да спре хората да си купуват остарели коли. Политиката би трябвало да бъде да се вършат огромни данъчни тласъци за новите коли,които не замърсяват”, уточни още той.

Снимка: btvnovinite.bg

По мотив митингите Мартин Димитров означи, че това е единствено началото. „ България не предоговори цената газа – това значи скъпо парно и чакам нови митинги. Очаквам и предварителни парламентарни избори”, сподели още Мартин Димитров.

Влияние на митингите без всякакво подозрение има, само че на нас ни трябват систематични решения. Не може всякога, когато цените на горивата тръгнат нагоре, да ни би трябвало митинг, сподели депутатът от „ Демократична България “. Той разгласи, че от партията имат съответни ограничения, записани като законопроект за цените на горивата, които ще внесат в Народното събрание.

Димитров добави, че даже са пращали сигнал до европейската комисия. „ В България цените са над приблизително европейските без налозите в редица случаи, което демонстрира, че казусът не е в добавката “, сподели той. Според него това са подправени хрумвания и не се търсят същинските решения, а Комисия за защита на конкуренцията не пази конкуренцията.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР