ГЕРБ гласуваха срещу ВМРО и Борисов в Народното събрание. Депутатите

...
ГЕРБ гласуваха срещу ВМРО и Борисов в Народното събрание. Депутатите
Коментари Харесай

ВМРО: ГЕРБ гласуваха срещу нас и Борисов в парламента

" ГЕРБ гласоподаваха против Вътрешна македонска революционна организация и Борисов в Народното събрание. Депутатите не одобриха кметовете на кметства да се избират от 100 индивида ", това обявиха от партията на вицепремиера Красимир Каракачанов в известие до медиите.

" Така и не стана ясно за какво народните представители от партията мандатоносител не поддържаха концепцията на съдружния си сътрудник Вътрешна македонска революционна организация. Още по-странен е фактът, че министър председателят и ръководител на Политическа партия ГЕРБ на няколко пъти в обществени изяви сподели, че за него дребните обитаеми места би трябвало да избират своите кметове демократично и за задачата счита, че броят на гласоподавателите би трябвало да падне до 100 индивида, с което действително заявява поддръжка за предлагането на войводите ", написа още в известието на патриотите.

Учудващо в залата текстовете бяха подкрепени единствено от един представител на Движение за права и свободи и по-малко от половината народни представители от Българска социалистическа партия, показват още от партията.

По до момента настоящия юридически режим статутът на едно обитаемо място в кметство се дефинира от съществуването на над 350 негови поданици . С предлагането за 100 поданици ще се реализиран по-добри и оптимални условия и благоприятни условия на кметствата за осъществяване на предоставените им от съответните общини функционалности - административни, териториални, финансови, означават патриотите. Това кореспондира с директната народна власт и ще отрази действително волята на хората в дребните обитаеми места. По този метод ще се реализира и по-голяма организационна и финансова автономия на кметствата с опция да вземат участие в съответни европейски стратегии, считат още те.

" Очевидно обаче по-голямата административна автономия не се харесва на депутатите от ГЕРБ , тъй като те без нито един претекст просто не поддържаха смяната. Феодализирането на общините е рисков развой, който тече тихомълком и пречи на действителното самоуправление. Да не приказваме, че това е пагубно и за превъзмогването на районния дисбаланс, който от своя страна е демографски камшик за България ", разясняват от Вътрешна македонска революционна организация.

И показват, че не схващат за какво народните представители, излъчени от партията на Борисов, са саботирали и съдружния си сътрудник и личния си ръководител.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР