ГЕРБ е внесла в Софийски градски съд искова молба за

...
ГЕРБ е внесла в Софийски градски съд искова молба за
Коментари Харесай

ГЕРБ съди Бойко Рашков за 100 хил. лева заради изявления

ГЕРБ е внесла в Софийски градски съд искова молба за 100 000 лева против вътрешния министър Бойко Рашков поради негови изказвания за парите от автомагистрала " Хемус ". Делото е формирано и разпределено на арбитър - докладчик, оповестиха от съда.

" Под равнището ми е да се занимавам с него, тъй като ми е мъчително за Министерство на вътрешните работи. Юристите депутати в ГЕРБ се събраха, партията се беше възмутила. Дори най-искрено да опитам да ви отговоря защо става въпрос, не мога. Аз с това не се занимавам. Господ гледа и на всеки ще раздаде заслуженото ", сподели водачът на партията Бойко Борисов от велинградското село Грашево.

На 4 януари, че 30-40% от предплатените преводи за градежа на обособени лотове на автомагистрала " Хемус " не са употребявани за строителство, а са отивали в една избрана политическа партия - ГЕРБ. Това той сподели след разпит в Софийската градска прокуратура. Държавното обвиняване разпита министъра за негови изказвания пред БНР, че знае къде са парите, платени предплатено за строителството на автомагистрала " Хемус ", откакто в края на декември 2021 година демонстративно разгласи, че ще го направи. Рашков не загатна имена и конкретика. " Това е обвързване на досъдебното произвеждане да го откри ", съобщи.

" Между 30 и 40% от 80 млн. лева, отделени за лот 5 на автомагистралата, са отклонявани за представители ГЕРБ, посочи Рашков. Така той си изяснява и комплицираните структури и схемата с кухите компании, през които са минавали парите. По думите на Рашков отклоняването на средства е почнало преди 2020 година, имало данни за сходни дейности и в интервала 2018-2019 година Според Рашков прокуратурата не обръща внимание на други материали, които е получила от Министерство на вътрешните работи със мнения за започване на досъдебно произвеждане, касаещи градежа на други лотове на " Хемус ".

Малко след изказването на Рашков ГЕРБ реагира със статус в страницата си в обществената мрежа фейсбук, като го заплаши със съд. " За следващ път Бойко Рашков лъже и хвърля в публичното пространство обвинявания, без да уточни доказателства за тях! Ето за какво ГЕРБ ще даде на съд Бойко Рашков. Нека потвърди изказванията си в съда или да понесе отговорност за лъжите си ", написа в статуса.

Заявка за съд имаше и от Бойко Борисов

На 19 ноември 2021 година " Сега " заяви, че водачът на партията Бойко Борисов ще заведе иск против Рашков, който ще е за над 25 хиляди лева, като се базира на юриста на някогашния министър председател Менко Менков. Той изясни, че делото за вреди ще бъде заведено в Софийския градски съд, а там се гледат каузи с цена на желае над 25 хиляди лева

Борисов се закани, че ще съди Рашков на 4 ноември, откакто вътрешният министър, говорейки за злоупотреби със средства за автомагистрала " Хемус ", съобщи, че " средствата са минали през една банка, благосъстоятелност на Бойко Борисов ". Лидерът на ГЕРБ дефинира обвиняванията като клюка и прикани министъра да се извини.

Менков сподели още, че делото е готово, само че се чакат формалните телевизионни записи, с цел да бъде импортирано в съда, защото такава била процедурата.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР