ГЕРБ е първа политическа сила в три от най-големите области

...
ГЕРБ е първа политическа сила в три от най-големите области
Коментари Харесай

Резултатите от изборите във Варна, Бургас и Благоевград забъркват интересни интриги

ГЕРБ е първа политическа мощ в три от най-големите области на срещуположните граници на България. По данни от ЦИК партията на Борисов печели болшинството от гласовете на гласоподавателите в Бургаска, Варненска и Благоевградска област.

Прави усещане, че на четвърто място във Варненско е ВОЛЯ на Веселин Марешки, а и в трите огромни области Демократична България – Обединение (Да България и ДСБ) не съумява до този миг да събере безапелационно нужния мининум гласове за евродепутат.

Ето и по-подробна информация в проценти за резултатите на партиите, явили се на изборите за европейски парламент:

Политическа партия ГЕРБ води с 30.34% в Бургаска област, при 98.78% обработени СИК протоколи в РИК. На второ място с близо 10% разлика е „ Българска социалистическа партия за
България “, които са събрали общо 22.20%. Трети са Движение за права и свободи със 19.77%. Вътрешна македонска революционна организация събира 6.96%. Това сочи информация на уеб страницата на ЦИК. Данните са към 8.45 часа. На пето място са Патриоти за Валери Симеонов – 3.85%. Останалите, за които бургазлии и жителите на региона са дали своят вот са както следва „ Демократична България – Обединение “ с 3.82%, Воля -Българските родолюбци – 2.95%, Път на младите – 1.45% и ИК за Христо Симеонов – 1.31%.

ГЕРБ води с 32.92%, или 25 587 от имащи право на глас при обработени 66.99% СИК протоколи в РИК към 8.45 часа. Това оповестиха от Районна изборна комисия (РИК) във Варна. „ Българска социалистическа партия за България “ са получили 22.78% поддръжка, или 17 706 от всички обработени бюлетини досега. 13.59%, или 10 560 от гласувалите на изборите за Европейски парламент, са подкрепили Движение за права и свободи. На четвърто място се подрежда ВОЛЯ – Български родолюбци с 7.62%, Вътрешна македонска революционна организация – Българско национално придвижване са получили 6.90% от гласовете. Демократична България – Обединение (Да България и ДСБ) е с 5.22%. С 1.86% от гласовете е Политическа партия „ Възраждане “, с 1.48% са Патриоти за Валери Симеонов (НФСБ и Средна европейска клас). Инициативният комитет на Десислава Иванчева е получил 1.28% на вота през вчерашния ден. 2 181 от гласоподавателите са декларирали, че не поддържат никого на Европейски избори.

По данни към 08.45 часа и обработени 61.10% СИК протоколи в РИК ГЕРБ е първа политическа мощ в област Благоевград с 34.01% от гласовете на извършените избори за членове на Европейския парламент от България. Това демонстрира информация на уеб страницата на Районна изборна комисия – Благоевград. Втора политическа мощ е „ Българска социалистическа партия за България “ с 22.50%. Трети се подреждат от „ Движение за права и свободи “ – Движение за права и свободи с 16.41%. С 10.93% се подрежда Политическа партия Вътрешна македонска революционна организация – Българско национално придвижване. 4.67% поддръжка е получила партия „ Демократична България – Обединение “ (Да България и ДСБ). 3.04% е получила партия Воля – Българските родолюбци. С 1.22% поддръжка се подрежда Инициативен комитет за Десислава Петрова Иванчева; 1.01% поддръжка е получила „ Път на младите “ – Национална движение „Симеон Втори" и Новото време; 0.98% – Инициативен за Минчо Христов Куминев.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР