ГЕРБ е готова с първия мандат да предложи проектосъстав на

...
ГЕРБ е готова с първия мандат да предложи проектосъстав на
Коментари Харесай

Нямало противоречия в ГЕРБ за участието на Асен Василев в правителство

ГЕРБ е подготвена с първия мандат да предложи проектосъстав на кабинета с присъединяване на " Продължаваме промяната - Демократична България ".

" Помолихме ги за имена, с цел да не хабим първия мандат. Ако подхождаме съществено и имаме имена след приемането на управническата стратегия, тогава няма да има значение с кой мандат ще се гласоподава кабинет ", сподели зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов пред Би Ти Ви. Приоритетно нещата вървят отлично, остава въпросът за имената, сподели Митов. Добави: " Докато не се изчерпи тази опция, няма да приказваме за нашите проекти, с цел да не я минираме ".

Ако ни предложат Емили Тротинетката, и на това ли да се съгласим?!
 Даниел Митов,
зам.-председател на ГЕРБ

По думите му няма несъгласие сред думите на водача Бойко Борисов, че съпредседателите на " Продължаваме промяната " Кирил Петков и Асен Василев би трябвало да се оттеглен, и на ръководителя на Народното събрание съгласно който пък Асен Василев би трябвало да стане част от държавното управление, с цел да носи отговорност за финансите на страната.

Когато една партия е спечелила изборите, е обикновено да влезе в ръководство. Това приказва Бойко Борисов, това сподели и Росен Желязков ", сподели представителят на ГЕРБ.

Самият Митов обаче счита, че не може в предстоящ кабинет с поддръжката на ГЕРБ да вземат участие хората, арестували Борисов и унищожили държавните финанси. " Ако Кирил Петков и Асен Василев желаят да подкрепим държавно управление с тях като вицепремиери, значи, че или желаят да взривят договарянията, или нагонът им за власт е голям ", добави той.

От друга страна самият Митов не беше подготвен да заяви имена на евентуални министри, които ГЕРБ би предложил. " Най-подготвен за министър председател е Бойко Борисов, ето, споделям име мигновено ", отговори той на въпрос.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР