ГЕРБ, ДПС и Възраждане бойкотираха изслушването на правосъдния министър за

...
ГЕРБ, ДПС и Възраждане бойкотираха изслушването на правосъдния министър за
Коментари Харесай

ГЕРБ, ДПС и „Възраждане” бойкотираха изслушването на Сарафов

ГЕРБ, Движение за права и свободи и „ Възраждане ” бойкотираха чуването на правосъдния министър за избора на Борислав Сарафов за изпълняващ длъжността основен прокурор. Изслушването бе планувано на съвещание на парламентарната правна комисия, което бе провалено, а от ГЕРБ обявиха, че „ не е роля на политиците да разясняват правомерност при избор на орган на самостоятелната правосъдна система. ”

Преди началото на съвещанието правосъдният министър Атанас Славов съобщи, че законният орган да избере изпълняващия функционалностите основен прокурор е пленарният състав. Той бе безапелационен, че в случай че няма изговаряне на пленарния състав, той ще оспори като незначително взетото решение от прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет.

Трябва да бъде разисквано кой е способният орган да избере изпълняващия функционалностите на основен прокурор, безапелационен бе преди началото на съвещанието правосъдният министър Атанас Славов.

В последна сметка съвещанието на правната комисия бе провалено с гласовете на ГЕРБ, Движение за права и свободи и „ Възраждане ”.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР