ГЕРБ биха подкрепили идеята за правителство с втория и третия

...
ГЕРБ биха подкрепили идеята за правителство с втория и третия
Коментари Харесай

Борисов: Може правителство с втория или третия мандат, но с предварително съгласие

ГЕРБ биха подкрепили концепцията за държавно управление с втория и третия мандат,  на за това е належащо партиите да реализират авансово единодушие между тях.  

Лидерът на партията Бойко Борисов, който предложи да се водят диалози посредством контактни групи,  смята, че политическите сили би трябвало да има се спогодят преди президентът Румен Радев да връчи изследователски мандат.

Това е въпрос не на задкулисие, а на почтена сделка, разяснява Борисов, представен от БНР.

Трябва да е ясно какъв брой ще са целите, какъв ще е хоризонтът на държавното управление - може да е до май, уточни Борисов.

" Защото, в случай че сме се разбрали с вас, че ще е във вашия мандат, ние ще внесем и ще извадим държавното управление за един ден. Трябва да сме се разбрали, че с втория ще има държавно управление или с третия ще има държавно управление. Аз няма по какъв начин да направя държавно управление, което да стъпи единствено на Движение за права и свободи, не ни стигат гласовете или с Възхода, а с " Възраждане " имаме идоологически разлики, изключително по Еврозоната. Нека се съберат контактните групи, дано се разберем ще има ли държавно управление. Ще има държавно управление - да кажат Асен Василев министър председател - добре, да става министър председател. Тогава кой ще е финансовият министър - с цел да стопира премиера за тея чудовищни разходи, които оферират. Или, в случай че е финансов министър, кой ще е министър председателят, или кой ще е министър на стопанската система... Затова споделям авансово, сядат и се схващат, в случай че ще има държавно управление. " – разяснява водачът на ГЕРБ пред публицисти в Широка лъка.

" Нека се съберат контактните групи, дано се разберем ще има ли държавно управление. Ако има държавно управление, сядат и се схващат. И тогава няма никакво значение тщестлавието - че няма да е с мандата на ГЕРБ, или пък на Политическа партия, или на " Да, България " - или на който и да е различен. Кои ще бъдат министрите - 5-6-7-15 точки, кои закони незабавно ще се създадат, какъв ще е животът на това държавно управление. Защото можем да излезем и да кажем - не се харесваме въобще, компромис - 6 месеца, до май. Правим го, на 1 май държавното управление дава оставка - или на 1 юни, или - в случай че работи добре, дано стои. Не стане ли по този метод, няма да стане нито с първия, нито с втория, нито с десетия мандат. Сядаме и решаваме по какъв начин ще наподобява, след това могат да се организират всевъзможен тип съвещания. “ -  каза още Бойко Борисов.

" За какво ходихме на избори ", попита той и прикани: " Нека се съберем, контактните групи и да се разберем ще има ли държавно управление, кой ще е министър председател. "
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР