Георгий Мурадов, постоянен представител на Република Крим при президента, заместник

...
Георгий Мурадов, постоянен представител на Република Крим при президента, заместник
Коментари Харесай

Мурадов обяви, че е направен опит на въоръжените сили на Украйна да сондират отбраната на Крим

Георгий Мурадов, непрекъснат представител на Република Крим при президента, заместител министър-председател на районното държавно управление, сподели, че украинските военни са се пробвали да „ сондират “ противовъздушната защита на района. Това оповестява РИА Новости.

„ Само оня ден нашите бдителни системи за противовъздушна защита смъкнаха украински безпилотен аероплан Ту-141 Стриж над територията на Крим. Той беше изстрелян от Одеса. Именно там, в село Рауховка, регион Березовски, се намира 321-ва обособена ескадрила безпилотни разследващи самолети. Така нашите съперници се пробват да „ сондират “ какъв брой мощна е противовъздушната защита на района, с цел да се опитат идващия път да нанесат същински удар “, сподели политикът.

По-рано източник от силовите структури на Крим заяви за РИА Новости, че корабите на НАТО, приближаващи съветските морски граници в Черно море в региона на Крим, на процедура не могат да правят разузнаване заради противодействието на крайбрежните средства за радиоелектронна битка (РЕБ).

Той назова провеждането на разследващи действия от корабите на алианса „ опит за навлизане в информационните и цифрови мрежи “. Най-новото съветско съоръжение за електронна битка минава тествания в действителни условия на противопоставяне. „ В резултат на това корабите на НАТО се обръщат и си потеглят “, сподели източникът.

Както изясни той, оборудването за радиоелектронна битка прави освен разследващата техника неработоспособна, само че и „ срутва “ настройките на навигационните системи на корабите, вследствие на което те демонстрират подправени координати, а екипажите са дезориентирани.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР