Георги Воденичаров-Кико е привлечен към наказателна отговорност за извършено престъпление

...
Георги Воденичаров-Кико е привлечен към наказателна отговорност за извършено престъпление
Коментари Харесай

Георги Воденичаров – Кико е привлечен към наказателна отговорност за автокражба

Георги Воденичаров-Кико е притеглен към наказателна отговорност за осъществено закононарушение по член 346, алинея 2, т. 1 и т. 3, вр. член 195, алинея 1, т. 3и т. 4, вр. член 346, алинея 1, вр. член 20, алинея 2, вр. алинея 1 Наказателен кодекс, за това, че: на 25.09.2018 година, към 03.30 часа, в гр. София, ул. „ Борис Арсов “ 12, пред комплекс „ Буена Виста “, действайки в изискванията на съучастничество с различен прочут „ автокрадец “ – Светослав Петков – „ Лъвицата “, е лишил непознат лек автомобил – „ БМВ “, модел „ 740 “, от владението на И. И., без единодушието на притежателя и с открити да го употребява, оповестиха от пресслужбата на държавното обвиняване.

За да обхванат в транспортното средство, двамата обвинени взломили предната му лява врата, като за осъществяване на действието употребявали и различен автомобил – „ БМВ “, модел „ Х3 “, ръководен от Петков, с който той се отдалечил от мястото на осъществяване на действието, следван от Воденичаров, който от своя страна карал отнетата кола. Малко по-късно последвало пътно-транспортно произшествие с присъединяване на описаните нагоре два автомобила, както и на автомобил, ръководен от чиновник на Министерство на вътрешните работи.

След гонене в региона на кв. „ Студентски град “, Петков съумял да избяга, като сега е разгласен за общодържавно търсене. На инкриминирания лек автомобил са нанесени вреди от зародилото произшествие. Воденичаров е хванат, като по случая е формирано досъдебно произвеждане и той е притеглен към наказателна отговорност.

Предвид високата социална заплаха на действията и на причинителите, наблюдаващият прокурор е постановил задържане на Воденичаров за период до 72 часа, като е разпоредено привеждането му в постройката на СРС на 27.09.2018 година – за разглеждане на искане за взимане по отношение на него на мярка за неотклонение „ Задържане под стража “.

Издирването на Петков продължава.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР